Coverafbeelding Faith Hill - Where Are You Christmas?
  • Statistieken
  •   2 weken
  •   37 piekpositie
  •   5 punten
  •   2000

Artiestinformatie

Geboortedatum   21-09-1967
Land   Verenigde StatenSongtekst

Where are you, Christmas
Why can't I find you
Why have you gone away
Where is the laughter
You used to bring me
Why can't I hear music play

My world is changing
I'm rearranging
Does that mean Christmas changes too

Where are you, Christmas
Do you remember
The one you used to know
I'm not the same one
See what the time's done
Is that why you have let me go

Christmas is here
Everywhere, oh
Christmas is here
If you care, oh

If there is love
In your heart and your mind
You will feel like Christmas all the time, oh

I feel you, Christmas
I know I've found you
You never fade away
The joy of Christmas
Stays here inside us
Fills each and every heart with love

Where are you, Christmas
Fill your heart with love

Songinformatie

Where Are You Christmas? is geschreven voor de soundtrack van de speelfilm How The Grinch Stole Christmas met Jim Carrey in de hoofdrol. Dat is de verfilming uit 2000 van het gelijknamige kinderboek van Dr. Suess. In de film wordt het nummer Christmas, Why Can't I Find You? gezongen door het personage Cindy Lou, gespeeld door de 7-jarige Taylor Momsen. De tekst wordt later aangepast en aangevuld door Mariah Carey met als doel het nummer als Where Are You Christmas? op single uit te brengen.

Eigenlijk zou Mariah Carey het nummer zelf gaan uitvoeren. Ze stond echter nog onder contract bij Columbia Records. Dat label is eigendom van Sony Music Entertainment en daar stond op dat moment Tommy Mottola aan het roer, van wie Mariah Carey twee jaar eerder gescheiden was. De relatie tussen Mariah Carey en haar label was begin 2000 ernstig verslechterd en ze kreeg geen toestemming om Where Are You Christmas? uit te brengen. De soundtrack van How The Grinch Stole Christmas werd namelijk uitgebracht bij het concurrerende Warner Bros. Om die reden werd het nummer aan Faith Hill gegeven. De uitvoering van Faith Hill is tijdens de aftiteling te horen.

In de videoclip zingt Faith Hill het nummer op de berg waar The Grinch woont. De beelden van Faith Hill worden afgewisseld met fragmenten uit de film. In de clip zijn kleine rolletjes weggelegd voor de filmpersonages Cindy Lou en Max, de hond van The Grinch. Jim Carrey (The Grinch) heeft niet aan de videoclip meegewerkt, maar is uiteraard in de originele filmfragmenten te zien. Aan enkele van die filmfragmenten zijn beelden van de de zangeres toegevoegd, waardoor enigszins de illusie wordt gewekt dat Faith Hill en Jim Carrey ook samen opnamen gemaakt hebben.

Mariah Carey verliet in de loop van 2000 Columbia Records en sloot een miljoenencontract met EMI-Virgin. Het kindsterretje Taylor Momsen startte op latere leeftijd een muzikale carrière en werd zangeres van de rockgroep The Pretty Reckless.
ArtiestFaith Hill
Platenlabel Interscope


Positieverloop