Coverafbeelding Eurythmics - The King And Queen Of America

Eurythmics

The King And Queen Of America

  • Statistieken
  •   3 weken
  •   33 piekpositie
  •   17 punten
  •   1990

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Annie Lennox (een hoogbegaafde student aan de Royal Academy of Music in Londen) en Dave Stewart ontmoetten elkaar aan het eind van de jaren zeventig. Al snel kregen ze een verhouding en richtten ze de groep The Catch op, samen met Pete Coombes. In 1977 werd The Catch omgedoopt tot The Tourists. De groep scoorde enkele hits in Groot-Brittannië, waaronder een cover van Dusty Springfields I only want to we with you (Tipparade notering in Nederland). Slechte kritieken en spanningen binnen de groep leidden tot een split van de Tourists in 1980.In 1980 ging de relatie tussen Annie en Dave over, maar ze besloten als muzikaal duo verder te gaan onder de naam Eurythmics. Hun debuutalbum In the garden uit 1981 werd door critici goed ontvangen, maar verkocht slecht.

In 1983 kwam het tweede album uit, Sweet Dreams (Are Made of This). De titelsong werd een nummer 1-hit in onder meer de Verenigde Staten en geldt vandaag nog steeds als een klassieker, nog veelvuldig gedraaid en vele malen gecoverd en geremixt. Dave Stewart bekende later dat hij de bekende baslijn in dit lied per ongeluk ontdekte toen hij een ander lied probeerde achterstevoren te spelen. In Nederland bereikte dit nummer de top 10 van de Top 40.
Nog in datzelfde jaar kwam het album Touch uit. Wederom scoorde de band top 10-hits, met Who's That Girl, Right By Your Side en Here comes the rain again. Melody Maker en NME riepen beide albums uit tot een van de beste van 1983.
Deze nummers werden ook bescheiden hits in de Top 40.

Het vierde album Be yourself tonight kwam uit in 1985. Na de elektronische albums van de voorgaande jaren was dit een meer rock/soul-georïenteerd album. Op be yourself Tonight is het nummer 'Sisters are doin' it for themselves', een duet met Aretha Franklin, te horen. Het nummer There must be an angel (playing with my heart), de enige nummer 1-hit die het duo in thuisland Groot-Brittannië wist te scoren, staat op dit album. In de Top 40 was dit ook hun grootste hit met een 4e plaats als hoogste notering. Het album doet het zeer goed, zowel bij critici als het publiek. Vier nummers van dit album worden wereldwijde hits.

Vanaf 1987 ging Dave Stewart zich meer toeleggen op het produceren van werk voor anderen, onder wie Tom Petty en Bob Dylan. In 1990 besloten Annie en Dave enige tijd uit elkaar te gaan na jarenlang intensief te hebben samengewerkt. Annie Lennox kreeg kinderen en legde zich toe op een succesvolle solocarrière. Dave Stewart ging vooral produceren voor anderen. Zijn soloalbums flopten. Tussen 1990 en 1997 hadden ze vrijwel geen contact, tot ze elkaar in 1998 weer ontmoetten op de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend.

In 1999 verscheen Peace, het eerste reguliere album van Eurythmics sinds 1989. In enkele landen in Europa wordt dit album een succes. Het album bevat de inmiddels klassieke single I saved the world today., maar komt in Nederand niet verder dan de Tipparade. Het is ook tot nu toe de laatst genoteerde hit van het duo in Top 40 en of Tipparade.Tijdens het 'Beatles tribute concert' op 9 februari 2014, ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van het eerste optreden van die band in de Ed Sullivan Show, vertolkten de Eurythmics The Fool on the Hill van de Magical Mystery Tour. Dit was de eerste keer dat Annie Lennox en Dave Stewart weer samen op het toneel stonden sinds hun breuk in 2005.

Songtekst

Well c'mon darlin'
The stars are burning bright
C'mon now darlin'
Our luck is good tonight -
'Cause we're the all time winners
In the all time loser's game
Yea we're the all time winners
And here we go again

The king & queen of America...

Yea it's the king of nothing
And the queen of rage
With a pile of confusion
Upon a glittering stage
You know we never did anything
To make ourselves feel proud
You know we never did anything
So let's play it loud

Let's hear it for the -
King & queen of America...

So c'mon darlin'
There's a big moon in the sky -
We're gonna build
A little satellite -
We're gonna make it fly...

We're gonna send it up to heaven
All the way up to the stars
And all of them aliens
Are gonna find out
Who we are -

We're talkin' 'bout the
King & queen of America

Songinformatie

ArtiestEurythmics
 A-kant
Titel The King And Queen Of America
Lengte 4:31
Componist(en) Stewart, Lennox
Producer(s) David A. Stewart, Jimmy Lovine
 B-kant
Titel See No Evil
Lengte 4:14
Componist(en) Lennox, Stewart
Producer(s) David A. Stewart, Jimmy Lovine
 
Platenlabel RCA
Catalogusnr PB43399
Album We Too Are One


Positieverloop