Coverafbeelding Earth, Wind + Fire - Thinking Of You
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1988

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Earth, Wind & Fire (ook wel EWF genoemd of The Mighty Elements of the Universe) is een Amerikaanse band die soul, funk, jazz- en discomuziek maakt – en ook verschillende muziekstijlen combineert – met prominente rollen voor percussie, blazers, kalimba, bas en zang. De band was vooral in de jaren zeventig en begin jaren tachtig populair.De band werd in 1969 in Chicago opgericht door Maurice White, voormalig sessiedrummer van het Chess-label.

Onder de naam Salty Peppers brachten ze twee singles uit, zonder commercieel succes.

Maurice White vond Salty Peppers niet universeel genoeg klinken voor de plannen die hij met de band had en koos voor 'Earth, Wind & Fire', naar de elementen aarde, lucht en vuur in zijn horoscoop. Daarbij is Lucht (air) vervangen door het beter klinkende 'Wind'.

EWF speelde in 1974 in een speelfilm de rol van een band die wordt ontdekt door Coleman Buckmaster (gespeeld door Harvey Keitel) en die tijdens hun eerste plaatopname met de keerzijde van de muziekindustrie wordt geconfronteerd: That's the Way of the World. De film verscheen in 1975 maar werd geen succes; in tegenstelling tot de vooraf uitgebrachte soundtrack waarvan Shining star en het titelnummer That's the way of the world) hits werden. EWF werd de eerste zwarte act die tegelijkertijd de Billboard single- en albumlijsten aanvoerde en bleef vanaf toen jaren aan de top. Ook in Nederland werden beide nummers bescheiden Top 40 hits.That's the way of the world betekende ook het begin van het gebruik van Egyptische symbolen en piramiden op platenhoezen, kleding en podiumdecoratie. Ondertussen was de band zelf ook bezig met een nieuwe plaat, Spirit. De rij hits werd voortgezet met Getaway.EWF toerde door Zuid-Amerika en deed daar inspiratie op voor All 'n All dat in november 1977 uitkwam en dat de grootste hit in Nederland bevatte Fantasy. Speciaal voor de Bee Gees-film Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band werd een coverversie opgenomen van het Beatlesnummer Got to get you into my life; de film flopte maar EWF hield er wel weer een bescheiden hit aan over in Nederland, waarna in 1978 September werd uitgebracht. Daarna volgde de ballad After The Love Has Gone.

In de jaren tachtig scoorde de groep met een nieuw meer elektronisch geluid nog diverse hits maar het succes nam geleidelijk af. In 1994 verliet Maurice White de band, later werd bekend dat hij leed aan de ziekte van Parkinson.
In 2016, het jaar waarin Maurice White op 74-jarige leeftijd kwam te overlijden, toerde de band weer langs de Europese festivals met concerten op Glastonbury en North Sea Jazz.Songtekst

Not to say that I'm a matchmaker
But when it comes to you
You met your match

You're inclined to leave me fascinated
By the things you do
My Baby Dance

You can bet your bottom dollar honey
I'll be with you through thick and thin

I would love to give a testimony
'Bout the way you are, you're my best friend

I've been thinking of you
Got me wondering what would I do
Got me thinking I'll be true
Got me wondering I'm thinking of you
You're the one that makes my love light shine
Every time, morning till night

It's your sentimental way you show
The kind of love you give
Makes it allright

What you give is extraordinary
It's a way of life, I like to live

I could be with you forever,
'Cause lovin', gives me a thrill

Girl, I appreciate
The love we generate
You keep me, satisfied
Just the sun, that shines
Deep in this heart of mine
Your love shining thru

Songinformatie

ArtiestEarth, Wind & Fire
 A-kant
Titel Thinking Of You
Lengte 3:54
Componist(en) Maurice White; Wayne. Vaughn; WandaVaughn
Producer(s) Maurice White
Mixage Ted Jensen & Tom Lord Alge
 B-kant
Titel Money Tight
Lengte 04'34
Componist(en) Maurice White; Wayne. Vaughn; WandaVaughn
Producer(s) Maurice White
Mixage Ted Jensen & Tom Lord Alge
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr 651373 7
Hoogste positie UK 94
Hoogste positie US 67
Album Touch The World


Positieverloop