Coverafbeelding De Jeugd Van Tegenwoordig - Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)

De Jeugd Van Tegenwoordig

Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)

  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   2023

Artiestinformatie

Land   Nederland

De Jeugd van Tegenwoordig zijn Willie Wartaal, Vieze Fur, Faberyayo en Bas (Bastian) Bron. Het viertal breekt in 2005 door met Watzkeburt?! dat in de Top 40 drie weken op nummer 1 staat. De single is afkomstig van hun debuutalbum Parels Voor De Zwijnen.

Aan het eind van dat jaar staan ze met Ho Ho Ho, een kerstsingle met Katja Schuurman volgend uit het BNN-programma Katja versus Bridget, opnieuw twee weken in de Top 40. In 2008 komt er met De Machine een tweede album. De singles Hollereer en BUMA In Me Zak krijgen een notering in de Tipparade, maar tot een notering in de Top 40 komt het niet. Dat gebeurt wel met Sterrenstof, de eerste single van het derde album De Lachende Derde dat eind 2010 verschijnt. Get Spanish is in het voorjaar van 2011 hun vierde hit in de Top 40.

In 2013 worden De Formule en Een Barkie bescheiden hits in de Top 40 als voorlopers van een vierde studioalbum, Ja Natuurlijk!, dat in de herfst van dat jaar verschijnt. In 2014 is Het Mysterie Van De Koude Schouder de derde single van dat album. Het album Manon brachten ze in 2015 uit. In 2018 brachten ze zelfs twee albums uit. Aan het begin van het jaar kwam Luek op de markt en aan het einde van het jaar Anders (Different).
Na een rustigere periode brachten ze samen in juli 2022 met Maan de single Naar De Maan uit.Na een pauze van vijf jaar laten ze in mei 2023 van zich horen met hun nieuwe single Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage).


Songinformatie

ArtiestDe Jeugd Van Tegenwoordig
Titel Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)
Lengte 4:11
Componist(en) Pepijn Lanen · Freddy Tratlehner · Olivier Locadia · Bas Bron
Producer(s) Bas Bron
Platenlabel eigen beheer
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 05-05-2023


Positieverloop