Coverafbeelding Daft Punk - Digital Love
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   2001

Artiestinformatie

Land   Frankrijk

Guy-Manuel de Homem-Christro en Thomas Bangalter worden op de middelbare school goede vrienden en besluiten samen muziek te gaan maken. Dat gebeurt in 1992 met de groep Darlin’, vernoemd naar een nummer van de Beach Boys. Melody Maker noemde hun prestaties ‘daft punky trash’. Die opmerking was een aanwinst voor Guy-Manuel en Thomas die daarin een nieuwe actnaam zagen: Daft Punk. In 1994 maken ze als duo het nummer The New Wave, dat een jaar later met Da Funk een opvolger kreeg. In 1996 beginnen ze hun eigen bedrijfje, Daft Trax en tekenen ze een contract bij Virgin. Daar verschijnt begin 1997 hun debuutalbum Homework met daarop hun wereldwijde doorbraak Around The World.


Waar de heren in het begin nog met maskers op het podium staan verruilen ze die in de daaropvolgende jaren voor robotachtige helmen en zilverkleurige handschoenen.


Van hun tweede album, Discovery, komt de hit One More Time, waarmee ze in 2001 de elfde plaats in de Top 40 bereiken. De opvolger, Digital Love, blijft steken in de Tipparade. Van het album werden wereldwijd meer dan 2,5 miljoen exemplaren verkocht.

Na het album Human After All (2005) en de soundtrack bij Tron: Legacy (2010) levert Daft Punk in 2011 het vierde studioalbum Random Access Memory af. Get Lucky, de track met Pharrell Williams, staat 24 weken in de Top 40 en staat daarvan zes weken op nummer 2. Daarmee komt Get Lucky op dat moment bij de 100 grootste hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Random Access Memory wint drie Grammy’s, waar ook Get Lucky een tweetal Grammy’s weet binnen te slepen.


In 2016 duiken de heren op in een samenwerking met The Weeknd, als Starboy wordt uitgebracht en de titeltrack is van het nieuwe album van de Canadese zanger. Het nummer levert Daft Punk hun eerste nummer 1-hit op in november, waarmee ze vier weken bovenaan de Top 40 staan. Diezelfde maand verschijnt nog een samenwerking met The Weeknd, I Feel It Coming, dat eveneens door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Alarmschijf.


Songtekst

Last night I had a dream about you
In this dream I'm dancing right beside you
And it looked like everyone was having fun
the kind of feeling I've waited so long

Don't stop, come a little closer
As we jam the rhythm gets stronger
There's nothing wrong with just a little, little fun
We were dancing all night long

The time is right
To put my arms around you
You're feeling right
You wrap your arms around too
But suddenly I feel the shining sun
Before I knew it this dream was all gone

Oh, I don't know what to do
About this dream and you
I wish this dream comes true

Oh, I don't know what to do
About this dream and you
We'll make this dream come true

Why don't you play the game?
Why don't you play the game?

Songinformatie

ArtiestDaft Punk
Lengte 04:58
Componist(en) DJ Sneak, G DUKE, Guy-Manuel de Homem-Christo, Thomas Bangalter
Platenlabel Virgin


Positieverloop