Concert At Sea 2019: verslag zaterdag

- Concerten

 Kraantje Pappie Bizzey Douwe Bob Rondé
Concert At Sea 2019

Concert At Sea 2019 was een héle warme editie. Gelukkig was er genoeg water, zonnebrand en prachtige muziek. Wij gingen langs op de laatste dag van het festival om verslag te doen.

Rondé opent het Zeeland Podium
Concert At Sea heeft drie podia, het Strand Podium, het Umoja Podium en een hoofdpodium: het Zeeland Podium. Aan Rondé was zaterdag de eer om het laatstgenoemde te openen. De band knalde hit na hit en zangeres Rikki liet zich niet wegslaan door de warmte: in haar spijkerjurkje danste ze het hele podium over!

Douwe Bob zingt Wilhelmus
Na Rondé was het de beurt aan Douwe Bob om het Zeeland Podium te betreden. Samen met zijn gitaar en band speelde hij het publiek stil. Maar muziek is niet het enige waar Douwe Bob aandacht voor had, ook was hij benieuwd naar de eindstand van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal. Toen hij te horen kreeg dat de leeuwinnen van Italië hadden gewonnen, besloot hij met het hele publiek het Wilhelmus te zingen.

Jongeren trekken naar voren voor Bizzey en Kraantje Pappie
Op Concert At Sea komen alle leeftijden voor: jong, oud en alles ertussen in. Heel opvallend dat bij de acts Bizzey en Kraantje Pappie alle jongeren naar voren trokken. Maar dat maakte het concert niet minder leuk, want Kraantje Pappie maakte van de dijk bij het Zeeland Podium één grote feesttent inclusief CO2 kanonnen en Bizzey liet het nóg heter worden op de Brouwersdam.

Zeeuwse band Peer 3e keer op CAS
Peer is een Zeeuwse rockband en stond al twee keer eerder op Concert At Sea. Daarnaast stonden de jonge mannen ook in het voorprogramma van Bløf en Racoon in onder andere Paradiso en de AFAS Live. Dat deze band groot gaat worden is duidelijk én wij spraken met ze. Check het interview onder de foto's:

Voor de 3e keer op Concert At Sea, hoe vonden jullie het?  
‘’Ja vet!’’ zeiden de vier mannen in koor.. ‘’Ja het was echt te gek, we vinden het altijd leuk om op Concert At Sea te spelen en om gewoon überhaupt hier te zijn. De sfeer is echt super chill en ook nog aan het water. Stiekem hopen we ook elk jaar dat we weer worden geboekt.’’  
En naar welke act kijken jullie vanavond het meeste uit?  
Toen deze vraag gesteld werd liep niemand minder dan Noel Gallagher (Oasis) langs en iedereen zei direct ‘Noel Gallagher’, maar toch keken ze het meeste uit naar Blof. Drummer Renzo moet zelfs altijd huilen bij een concert van de Zeeuwse band.  
Zijn jullie als écht Zeeuwen ook wel eens geweest als bezoeker?  
‘’Ja in 2014 gingen we voor de eerste keer. Toen zeiden we ook tegen elkaar; ‘hoe vet zou het zijn als we hier mogen spelen over 5 of 6 zes jaar’ én toen stonden we er in 2015 dus dat was gaaf.’’ 
Dit jaar kwam jullie album uit, komt er meer nieuwe muziek aan?  
‘’Wanneer er precies nieuwe muziek aan komt mogen we helaas niet vertellen, daar worden allemaal plannen voor gemaakt. Maar we zijn altijd bezig met schrijven, vooral ik, de zanger Guy van Peer. En voor ons album zijn we een paar dagen naar een camping geweest waar we drie nummers van ons album hebben geschreven en dit willen we graag weer gaan doen.’’ We kunnen dus uiteraard nieuwe muziek gaan verwachten van deze boys, wij kijken er naar uit! Ook doet Peer nog een aantal festivalshows dit seizoen. Onder andere op de Gentse Feesten en Waterpop. ‘’De kwantiteit wordt met name niet steeds beter maar de kwaliteit wel, we mogen meer spelen op de B-festivals op betere tijden en in betere kleedkamers dus dat zijn leuke dingen.’’ Aldus zanger Guy.  

Bezoek van zuiderburen Bazart
Naast veel Nederlandse acts is er ook internationale muziek te zien op Concert At Sea. De Vlaamse band Bazart kwam met hun zweverige indiepop in hun moedertaal naar de Brouwersdam. Ondanks dat iedereen bezweet was van een hele dag 32 graden, danste, zweefde en zong het publiek uit volle borst mee.

Eindact Bløf 
Traditiegetrouw sluit Bløf, de organisatoren van het festival, de zaterdag af. Het was niet de eerste keer dat de band dit weekend op het festival speelde. Op donderdag deden ze ‘Cover At Sea’, dit houdt in met allerlei artiesten die het weekend spelen covers maken. Maar zaterdag spelen ze hun eigen show en dit was buitengewoon. De hele dijk van de Brouwersdam was afgeladen en ze speelden hit na hit en iedereen wist het mee te zingen, jong en oud.

Naast de muziek was de sfeer ook heerlijk op Concert At Sea. Check hier de sfeerfoto's: