Een soort privé-concert

- Columns

 Benny Neyman Wim Sonneveld
Een soort privé-concert

Als wij thuis met vrienden zitten, wil het nog weleens voorkomen dat we liedjes gaan draaien omdat iemand iets heeft met een num­mer of artiest.

Zo kwamen we ook op het Nederlands-talige werk. Zelf vind ik Het Dorp van Wim Sonneveld een van de allermooiste liedjes. Mijn vrouw Marika is helemaal gek van Avond van Boudewijn de Groot, een nummer dat altijd hoog scoort in de Top 2000 maar nooit in de Top 40 stond!

Weer anderen vinden Benny Neyman heel erg goed. Benny (helaas niet meer onder ons) was een echte troubadour. Hij scoorde één keer een nummer 1-hit. Voor die gelegen­heid nodigde ik hem uit om live op te treden in mijn radioprogramma. Ik werkte toen bij de TROS en we maak­ten onze uitzendin­gen op locatie die zomer. Die week stonden we in Duin­rell. Het was een drukte van jewelste, alleen had ik met een ding geen reke­ning gehouden: het park sloot om 5 uur maar de uitzending eindigde natuurlijk pas met de nummer 1 om 6 uur! Zo werd het optreden van Benny Neyman een soort privé-concert...

Waarom Fluister Ik Je Naam Nog? Iedereen zingt het nog steeds mee sinds die zomer van 1985.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine