Coverafbeelding Chic - Your Love
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1992

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Chic is een Amerikaanse disco/funkband die in 1976 werd gevormd door gitarist Nile Rodgers en bassist Bernard Edwards.

De gitarist Nile Rodgers en basgitarist Bernard Edwards ontmoetten elkaar in 1970. Al snel vormden ze een rockband, The Boys geheten (later The Big Apple Band). Ondanks veel interesse voor hun vroege demo's kregen ze geen platencontract. Platenmaatschappijen haakten af zodra ze erachter kwamen dat de bandleden zwart waren; in die dagen werden zwarte artiesten niet geacht rockmuziek te spelen.

Het debuutalbum Chic en de singles Dance Dance Dance en Everybody Dance werden onmiddellijk een succes Rodgers en Edwards dachten dat twee zangeressen zowel visueel als geluidstechnisch beter zou zijn voor de liveoptredens.

Tegen het einde van 1978 bracht de band het album C'est CHIC uit, met daarop het nummer Le Freak. Dit nummer werd als single uitgebracht en was een enorm succes. Het haalde de 2e plaats in de Top 40 en de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten en er werden meer dan zes miljoen exemplaren van verkocht.Het daaropvolgende jaar bracht de groep het album Risqué uit en de single Good Times, een van de belangrijkste singles uit die tijd. Samples van het nummer werden onder meer gebruikt door Grandmaster Flash en door de Sugarhill Gang in hun single "Rapper's Delight", die de doorbraak van de hiphop betekende. Het nummer is later nog talloze malen gesampled door diverse hiphop- en danceacts.

Tegelijkertijd componeerden, arrangeerden en produceerden Edwards en Rodgers vele invloedrijke disco- en r&b-platen voor andere artiesten, onder meer Sister Sledge, Sheila and B. Devotion, Diana Ross en Debbie Harry.

Aan het begin van de jaren 80 was Chic op het hoogtepunt van haar roem maar maakte de sterke opkomst van de door de (voornamelijk blanke) platenindustrie aangewakkerde "Disco sucks" beweging in rap tempo een einde aan de lucratieve markt voor hun muziek. Als gevolg hiervan werden nieuwe nummers van de band steeds minder uitgezonden op de radio en daalden de verkopen hard.
Hoewel de band nog diverse albums maakte groeiden Rodgers en Edwards steeds verder uit elkaar en besloten in 1984 uiteindelijk een punt achter Chic te zetten. Dit besluit was mede het gevolg van het feit dat beiden in korte tijd zeer succesvol werden als soloproducers.Rodgers en Edwards produceerden afzonderlijk platen voor een groot aantal artiesten. Zo was Rodgers in 1983 de producent van David Bowies zeer succesvolle album Let's Dance en Madonna's doorbraakalbum Like a Virgin (1984). Edwards produceerde in 1985 het album van de supergroep The Power Station. Tevens was hij de man achter de Duran Duran-single A View To A Kill, het thema van de gelijknamige James Bondfilm.

In 1992 kwam er een reünie van de band. Ze namen een nieuw album (CHIC-ism) en single (Chic Mystique) op die beide de hitparades haalden en toerden over de hele wereld, met zowel kritische bijval als zeer enthousiaste fans.

In 1996 werd Rodgers door Billboard Magazine geëerd als "Top Producer in The World".
In dat zelfde jaar overleed Bernard Edwards in Japan aan een longontsteking.

Na de dood van Edwards reanimeerde Nile Rodgers Chic opnieuw in 2003 en toert sindsdien tot de dag van vandaag met enige regelmaat over de wereld met de band.

Songtekst

Your love, your love
Makes my world
Your love, sweet love
Makes my world go 'round

[Chorus]
Your love,
Makes my world go 'round
Go 'round, go 'round
Go 'round, go 'round

Your, sweet love
Makes my world go 'round
Go 'round, go 'round
Go 'round, go 'round

I pocket all my sorrow
Never fear tomorrow
We're so strong together
We can last forever

[Chorus]

There's no love like ours
You're my higher power
I can't get too much
And it's never enough

[Chorus]

What your love does for me
The key that sets me free
To be what I can be
With full intensity
When your name, I speak
Sometimes my soul gets week
All my eyes can see
(is you)

In a world with me
In a world with me
In a world with me,(yeah)
In a world with me

There's one thing I know
I'll follow where you go
'Till the end of time
You'll always be mine

[Chorus]

Songinformatie

ArtiestChic
 A-kant
Titel Your Love (Single Edit)
Lengte 4:21
Componist(en) Nile Rodgers, Bernard Edwards
Producer(s) Nile Rodgers, Bernard Edwards
 B-kant
Titel Your Love (Album Version)
Lengte 5:54
Componist(en) Nile Rodgers, Bernard Edwards
Producer(s) Nile Rodgers, Bernard Edwards
 
Platenlabel Warner Bros.
Catalogusnr 5439-18899-7
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Chic-ism


Positieverloop