Coverafbeelding Chef'Special - Superman
  • Statistieken
  •   9 wkn Tipparade
  •   2022

Artiestinformatie

Land   Nederland

De Haarlemse band Chef’ Special ontstaat in 2008 als vriendengroep. In 2009 verschijnt hun eerste ep, Hungry. Er verschijnen daarna een aantal singles en in 2011 wordt de groep uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

De benoeming valt samen met de release van het debuutalbum One For The Mrs. en ook speelt Chef’ Special iedere vrijdag in het tv-programma De Wereld Draait Door. De single Birds staat in het najaar van 2011 genoteerd in de tipparade.

Peculiar verschijnt als single en voorloper van het tweede album, Passing Through, dat in februari 2014 verschijnt. In Your Arms wordt de eerste hit van de heren in de Top 40. De single staat 28 weken in de lijst, maar komt niet verder dan de 20e plaats. Het nummer wordt in september onderscheiden met dubbel platina. Vrij snel daarna verschijnt de nieuwe single, On Shoulders, die in de Tipparade blijft steken.

In 2015 is Still Don't Know de volgende single van het album Passing Through. Het nummer is ook terug te vinden in de Nederlandse film Homies maar blijft steken in de Tipparade.

Vóór de release van hun album Amígo, in maart 2017, worden de titeltrack én Try Again uitgebracht als single. Try Again wordt hun tweede Top 40-hit en terwijl de track nog in de lijst staat verschijnt de opvolger van dat nummer, Because I Love You. In februari 2018 wordt de band voor het album Amígo met een Edison onderscheiden. Ook wordt Nicotine de nieuwe single en niet veel later de eerste Alarmschijf van de groep.

Aan het einde van 2019 kondigt de groep een nieuwe clubtour aan die binnen 48 uur is uitverkocht. Direct met de start van 2020 verschijnt er met Trouble weer een nieuwe single van de band. Op 6 maart wordt Unfold uitgebracht, het zesde album van de band. Gitarist Guido Joseph nam voor het eerst de productie van een album voor zijn rekening en dat resulteerde in een nieuw geluid dat dicht bij de sound ligt die normaal ook op het podium te horen is. Maybe This Is Love en Kaleidoschope worden de volgende singles.
In maart 2021 komen ze met de single Afraid Of The Dark. Ruim een jaar later verschijnt in juni 2022 de opvolger Superman. In de herfst van 2022 laten ze van zich horen met het nummer You And I.


Songtekst

Somewhere, somehow
Back then is looking at me now
And I recognize my face
Red eyes en flashlights on a fuzzy night
Now I'm on the outside
But I recognize the place

Do you ever think about the time
We could be anything we wanted to be
You said: Superman, just spread your arms and fly
We could be anything we wanted to be

Somewhere, somehow
We lost the magic that we found
And it's never been replaced
It was just wide eyes and bright lights
In another life I was on the inside
Now I'm drifting into space

Do you ever think about the time
We could be anything we wanted to be
You said: Superman, just spread your arms and fly
We could be anything we wanted to be

We could be anything
We could be anything
And we could be anything
We could be anything we wanted to be
We could be anything we wanted to be
We could be anything we wanted to be

Songinformatie

Dit lied gaat over terugkijken op het verleden, stilstaan bij herinneringen en het besef dat je door onomkeerbare veranderingen om je heen en in jezelf nooit meer terug kunt naar hoe het was. Een tijd waarin alles nog open lag, ligt voorgoed achter je.
ArtiestChef'Special
Titel Superman
Lengte 2:54
Componist(en) Joshua Nolet · Guido Joseph · Wouter Heeren · Jan Derks · Kosuke Kasza · Wouter Jerry Prudon · Absofacto
Producer(s) Jasper Zuidervaart, Kosuke Kasza, Jonathan Visger, Guido Joseph
Platenlabel Kaiser Records
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 03-06-2022


Positieverloop