Coverafbeelding Celine Dion - Ne Partez Pas Sans Moi
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1988

Artiestinformatie

Geboortedatum   30-03-1968
Land   Canada

Deze Canadese zangeres werd geboren als Céline Marie Claudette Dion op 30 maart 1968.Ze is de jongste van 14 kinderen. Op haar 12e bracht haar moeder haar in contact met René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek nam op zijn huis om haar carrière te financieren.


Door haar eerste album, La Voix Du Bon Dieu in 1981, werd ze in Quebec een ster. Op de albums die daarop volgden, stonden allemaal Franse chansons.


Haar eerste popalbum, genaamd Incognito, verscheen pas in 1987.


In 1988 nam zij namens Zwitserland deel aan het Eurovisiesongfestival. Ze won met het nummer Ne Partez Pas Sans Moi. Hierdoor verwierf ze grote bekendheid in Europa. Vanaf dat moment werd er gewerkt aan een Engelstalig album. Unison kwam uit in 1990. Ze brak door in de Verenigde Staten, wat ook het doel was van haar platenlabel Sony Music.


In 1991 gaf ze haar medewerking aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met Peabo Bryson zong ze de titelsong.


Haar derde Engelstalige album verscheen eind 1993, The Colour Of My Love. De singles The Power Of Love en Think Twice zijn afkomstig van dit album en werden een groot succes.


In 1994 trouwde ze met haar 26 jaar oudere manager René Angélil.


In 1995 maakte ze een sprongetje terug naar haar roots en kwam ze met het Franstalig album D’eux. Met maar liefst ruim 9 miljoen verkochte exemplaren is het uitgegroeid tot bestverkopende Franstalige album ooit.


Het album Falling Into You uit 1996 wordt gezien als een van de bestverkopende albums door een zangeres, met maar liefst 32 miljoen exemplaren. Naar aanleiding van dit album kwam er een tournee over de hele wereld, iets wat ze nog niet eerder zo groots had aangepakt. Door maar liefst 100 uitverkochte shows en een miljoenenverkoop kreeg Celine Dion de status van superster.


In 1997 verscheen het album Let’s Talk About Love. Barbra Streisand, Bee Gees, Carole King en Luciano Pavarotti verleenden o.a. hun medewerking aan het album. Hitsingle en titelsong van de speelfim Titanic, My Heart Will Go On, staat ook op dit album. Het wordt gezien als haar bestverkochte single ooit.


Na alle succesjaren in de 90’s besloot ze om het voor een periode van 2 jaar wat rustiger aan te doen. Privé was het onrustig, bij haar man werd kanker geconstateerd, maar hij overwon de ziekte. Begin 2001 beviel ze van haar zoontje. In deze pauze van 2 jaar gaf ze toch af en toe nog een optreden.


In maart 2002 was haar comeback met het album A New Day Has Come. Ondanks dat ze er 2 jaar tussenuit was geweest, was haar populariteit niet minder geworden en werd bekendgemaakt dat ze een vaste show zou krijgen in Las Vegas, genaamd A New Day…. Naar aanleiding van de shows in Las Vegas verscheen in 2004 het live-album A New Day …Live In Las Vegas. In 2007 gaf ze, na 5 jaar, haar laatste voorstelling in Las Vegas.


In 2014 verscheen haar live-album Une Seule Fois/ Live 2013.


Céline Dion is een van de grootste vrouwelijke artiesten ooit. Ze heeft ruim 200 miljoen albums verkocht en staat daarmee in een select groepje van bestverkopende artiesten aller tijden. Ze heeft heel veel prijzen gewonnen, zoals Grammy Awards, World Music Awards, Billboard Music Awards, Academy Awards en nog veel meer.

Songtekst

Vous
Qui cherchez l'étoile
Vous
Qui vivez un rêve
Vous
Héros de l'espace
Au coeur
Plus grand que la terre
Vous
Donnez-moi ma chance
emmenez-moi
Loin d'ici

Ne partez pas sans moi
Laissez-moi vous suivre
Vous qui volez vers d'autres vies
Laissez-moi vivre
La plus belle aventure
Le plus beau voyage
Qui mène un jour sur des soleils
Sur des planètes
D'amour

Vous
Les nouveaux poètes
Vous
Les oiseaux magiques
Vous
Vous allez peut-être
Trouver
De nouvelles musiques
Vous
Donnez-moi ma chance
Je veux chanter
Moi aussi

Ne partez pas sans moi
Laissez-moi vous suivre
Vous qui volez vers d'autres vies
Laissez-moi vivre
Le bleu de l'infini
La joie d'être libre
Sur des rayons, sur des soleils
Sur des chansons, sur des merveilles
Et dans un ciel
D'amour

Le bleu de l'infini
La joie d'être libre
Vous qui cherchez une autre vie
Vous qui volez vers l'an deux mille
Ne partez pas
Sans moi

Songinformatie

ArtiestCéline Dion
 A-kant
Titel Ne Partez Pas Sans Moi
Lengte 3:07
Componist(en) N. Martinetti, A. Sereftug
Producer(s) Nouveaux Visages
 B-kant
Titel Ne Partez Pas Sans Moi (Instrumentale)
Lengte 3:07
Componist(en) N. Martinetti, A. Sereftug
Producer(s) Nouveaux Visages
 
Platenlabel Carrere
Catalogusnr 14.454


Positieverloop