Coverafbeelding Calvin Harris - Summer
  • Statistieken
  •   29 weken
  •   1 piekpositie
  •   875 punten
  •   2014

Artiestinformatie

Geboortedatum   17-01-1984
Land   Verenigd Koninkrijk

De van origine Schotse dj en producer Adam Richard Wiles brengt als Stouffer in 2002 zijn eerste mini-album uit. In de jaren daarna scoort Calvin Harris vooral als producent van verscheidene remixen.

Na zijn eerste album, I Created Disco, gaat hij mee op tournee met Faithless en Groove Armada. In 2009 bereiken zowel I’m Not Alone als Ready For The Weekend de Tipparade.

Pas twee jaar later, in 2011, zou hij met Kelis zijn eerste hit realiseren met Bounce. In het najaar van datzelfde jaar is zijn samenwerking met Rihanna op We Found Love zijn grote doorbraak. De single bereikt de derde plaats.

In 2014 scoort Harris met Summer voor de negende keer een hit in de Media Markt Top 40. De single wordt in het voorjaar de eerste nummer 1-hit voor Harris en later ook zijn grootste hit die hij in ons land scoorde. Begin september verschijnt de opvolger, Blame, die in oktober ook twee weken op nummer 1 staat. De hits staan op het vierde studio-album Motion dat op 31 oktober verschijnt. Daarop werkt de Brit ook samen met onder meer Gwen Stefani, R3hab, Firebeatz en Ummet Ozcan. Outside, samen met Ellie Goulding, bereikt in de Top 40 de zevende plaats en wordt opgevolgd door Pray To God.

In de zomer van 2015 werkt Harris samen met het Britse trio Disciples op How Deep Is Your Love dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash en in september zijn derde nummer 1-hit wordt.

In 2016 werkt Harris opnieuw samen met Rihanna op How Deep Is Your Love, dat zijn vijfde top 3-hit wordt. In september horen we de Britse dj opnieuw zingen op de single My Way, dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash.


Harris belooft in 2017 tien nieuwe tracks af te leveren. Daarvan is Slide, zijn samenwerking met Frank Ocean en Migos, de eerste in februari. Precies een maand later volgt Heatstroke, waarop Young Thug, Ariana Grande en Pharrell Williams meewerken. In juni verschijnt zijn vijfde studioalbum, Funk Wave Bounces Vol. 1, met daarop ook Feels (met Pharrell Williams, Big Sean en Katy Perry).

Songtekst

When I met you in the summer
Took my heartbeat sound
We fell in love
As the leaves turned brown

And we could be together, baby
As long as skies are blue
You act so innocent now
But you lied so soon
When I met you in the summer

When I met you in the summer
Took my heartbeat sound
We fell in love
As the leaves turned brown

And we could be together, baby
As long as skies are blue
You act so innocent now
But you lied so soon
When I met you in the summer

Summer

When I met you in the summer

Summer

Songinformatie

Trivia

Calvin Harris –Summer  (Original Mix) 3:44
[Columbia (Sony) G010003132811G] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 18-03-2014)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestCalvin Harris
 A-kant
Titel Summer
Lengte 3:41
Componist(en) Calvin Harris
 B-kant
Platenlabel Columbia
Catalogusnr digital download
Releasedatum 14-03-2014
Hoogste positie UK 1
Hoogste positie US 7


Positieverloop