Broederliefde feat. Frenna - Ik was al binnen

  • 5 weken in de Top 40
  • 27 hoogste notering
  • 54 punten
  • 2016
Bewerken
Broederliefde feat. Frenna

Afbeelding delen op

Broederliefde feat. Frenna

Ik was al binnen

ArtiestBroederliefde,
Frenna
Titel Ik Was Al Binnen
Lengte 3:27
Platenlabel TopNotch
Catalogusnr digital download
Releasedatum 11-04-2016
Album Hard Work Pays Off 2
LandNederland
Broederliefde is de rapformatie rond Emms, Jerr, Sjaf en Mella. De Rotterdammers beginnen het delen van hun tracks via social media, waaronder Domme Jongens en Spangen. Met hun 101 Barz-sessies vallen ze verschillende keren in de prijzen, waarbij Broederliefde wordt onderscheiden met een State Award. Labanta is de eerste single die in 2014 verschijnt bij TopNotch en binnen twee maanden wordt de video één miljoen keer bekeken. Later dat jaar volgt de EP Gevoelig Feestje.

In 2015 levert Broederliefde, samen met Ronnie Flex, een bijdrage aan Nu Sta Je Hier van SFB dat hun eerste Top 40-notering wordt. Ook verschijnt de EP Hard Work Pays Off, waarvan Alaka (de samenwerking met KaliBwoy en SBMG) eveneens in de Top 40 komt.
 
In het voorjaar van 2016 komt het collectief onder de aandacht met Ik Was Al Binnen, waarop ook Frenna te horen is. Kort daarna staat Broederliefde met twee nummers in de Top 40 als Do Or Die (met Jonna Fraser) in de lijst komt. Eind juni scoren ze met Jungle de tweede hit van hun album Hard Work Pays Off 2. Ook Mi No Lob groeit uit tot één van de populaire nummers van het album, maar weet de Top 40 niet te halen. Dat gebeurt wel met Kom Dichterbij Me, de opvallende samenwerking met Jan Smit. 
In oktober komen we Broederliefde tegen op samenwerkingen met D-Double (Kibra) en Jayh (Ballon). In december maken ze met Emms de track Het Is Een Feit.


Gerelateerde tags
BroederliefdeFrenna

Positieverloop