Coverafbeelding Boz Scaggs - Heart Of Mine
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1988

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-06-1944
Land   Verenigde Staten

Boz Scaggs (echte naam: William Royce Scaggs) is een Amerikaanse gitarist en singer-songwriter, geboren in Cleveland (Ohio). Zijn muziek valt binnen de genres bluesrock en soul, maar het kent invloeden uit de countrymuziek.
Op zijn twaalfde kwam hij in aanraking met de gitaar en ontmoette hij Steve Miller. Samen kwamen ze terecht in Steve Millers eerste bandje, The Marksmen. Later trad toe tot de band van zijn maatje, de Steve Miller Band en nam daar twee albums mee op, Children of the Future en Sailor.

In 1970 verliet hij de band om een solocarrière te beginnen. De eerste jaren waren niet succesvol. Een kentering in zijn carrière kwam toen hij in 1976 in aanraking kwam met een aantal studiomusici, waaronder Jeff Porcaro en David Paich, de latere basis voor de band Toto. Het album Silk Degrees was het resultaat, het album deed niet alleen in de V.S. goed maar ook in Nederland verkocht het album goed. De singles van het album Lowdown, Lido Shuffle (1977) en What can I say (1977) haalden de Top 40. We're all alone van het album werd een succes van onder andere Rita Coolidge en The Walker Brothers die er allebei een bescheiden hit mee scoorden.

Het volgende album Down Two Then Left verkocht in Nederland aanmerkelijk minder en ook in het buitenland vielen de verkoopresultaten ten opzichte van Silk Degrees tegen en nam het succes af. Het werd toen ineens stil rondom Boz. Pas in 1988 kwam hij met een nieuw album, maar de muziekwereld was danig veranderd door de punk en discomuziek. Vanaf toen is Boz door het leven gegaan als semi-beroeps musicus, hij komt af en toe met een album, maar is lang niet meer zo succesvol als midden jaren 70.
Songinformatie

ArtiestBoz Scaggs
 A-kant
Titel Heart Of Mine
Lengte 4:10
Componist(en) B. Caldwell, J. Scheff, D. Latkosky
Producer(s) Stewart Levine
 B-kant
Titel You'll Never Know
Lengte 3:32
Componist(en) B. Scaggs, L. Dozier
Producer(s) Stewart Levine
 
Platenlabel CBS
Catalogusnr CBS 651559 7
Album Other Roads

Positieverloop