Coverafbeelding Bløf - Midzomernacht
  • Statistieken
  •   5 weken
  •   22 piekpositie
  •   63 punten
  •   2009

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Top 40.

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. De single voert de Top 40 voor vijf weken aan en is nog steeds het grootste succes van de Zeeuwse band.
Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2.

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt.

Eind april 2014 verschijnt het elfde volwaardige studioalbum van de groep, In Het Midden Van Alles. Spijt Heb Je Morgen Maar is de 36e notering van de groep. De groep evenaart het aantal hits van The Cats en behoort daarmee tot de vijf Nederlandse bands met de meeste hits in de Top 40. In juni van 2014 is Open Je Ogen de volgende single van de Zeeuwse groep.

In mei 2017 verschijnt het twaalfde studioalbum van Bløf, AAN, met daarop ook de samenwerking met Typhoon. Wereld Van Verschil. Zoutelande blijkt al snel een van de geliefde nummers van het album en in het najaar brengt de groep een versie met de Belgische Geike Arnaert uit. Het wordt de tweede nummer 1-hit van de band, na Holiday In Spain met de Counting Crows. Zoutelande verlaat de Top 40 na 31 weken en staat dan in de top 4 van de grootste Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan.


In juni van 2018 verschijnt Omarm Me, een nieuwe versie van hun top 10-hit uit 2003 waarop ook Ronnie Flex te horen is. Van het album AAN verschijnt in november het nummer Zachtjes Zingen in een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is.
Na een stilte van ruim twee jaar laat Bløf weer van zich horen met het nummer Horizon. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwste ep genaamd Polaroids_01 die op 25 juni uitkomt. Er staan in totaal vijf liedjes op. Op die dag verschijnt ook de tweede single van de ep Doe Het Dan. In november komen ze met de single Verlaat Me Nu Nog Niet.
Halverwege februari 2022 brengen ze hun single Bitterzoet uit. In juli levert hun samenwerking met S10 de single Laat Me Los op. In het najaar brijpen ze terug naar het album Alles Blijft Anders waarop het nummer We Doen Wat We Kunnen staat. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de band verschijnt dat nummer met de vocalen van Geike Arnaert.

Songtekst

Ik kijk verder
nu de dag weer korter wordt.
Ik ben vrijer,
al kom ik steeds meer tijd tekort.
Ik ben milder,
ik ben kalmer bovendien
Terwijl jij schildert met je woorden
en me weer iets nieuws laat zien.

Je bent mooier
dan ik jou ooit heb gezien.
Je bent prachtig,
je bent meer dan ik verdien.
Je bent verder
dan ik ooit zou kunnen zijn.
Je bent moediger dan ik
want je denkt nooit aan een eind.

Ik kijk verder
naar de zee die voor ons ligt
Ik voel beter dat ik vrij ben
en dus nooit tot iets verplicht.
Ik ga veel verder, veel verder, veel verder
dan ik ooit heb durven doen.
En ik raak niet meer in paniek
want er is altijd weer die zoen.

Je bent mooier
dan ik jou ooit heb gezien.
Je bent prachtig,
je bent meer dan ik verdien
Je komt dicht bij de volmaaktheid
die ik altijd heb ontkent.
Je bent moediger dan ik,
gewoon omdat je bij me bent.

Je bent mooier
dan ik jou ooit heb gezien.
Je bent prachtig,
je bent veel meer dan ik verdien.
Je bent veel verder, veel verder, veel verder
dan ik ooit zou kunnen zijn.
Je bent moediger dan ik,
want je denkt nooit aan een eind.

Songinformatie

ArtiestBløf
Titel Midzomernacht
Lengte 03:27
Platenlabel EMI
Releasedatum 19-06-2009


Positieverloop