Coverafbeelding Bløf - Blauwe Ruis
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   36 piekpositie
  •   11 punten
  •   2002

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Top 40.

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. De single voert de Top 40 voor vijf weken aan en is nog steeds het grootste succes van de Zeeuwse band.
Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2.

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt.

Eind april 2014 verschijnt het elfde volwaardige studioalbum van de groep, In Het Midden Van Alles. Spijt Heb Je Morgen Maar is de 36e notering van de groep. De groep evenaart het aantal hits van The Cats en behoort daarmee tot de vijf Nederlandse bands met de meeste hits in de Top 40. In juni van 2014 is Open Je Ogen de volgende single van de Zeeuwse groep.

In mei 2017 verschijnt het twaalfde studioalbum van Bløf, AAN, met daarop ook de samenwerking met Typhoon. Wereld Van Verschil. Zoutelande blijkt al snel een van de geliefde nummers van het album en in het najaar brengt de groep een versie met de Belgische Geike Arnaert uit. Het wordt de tweede nummer 1-hit van de band, na Holiday In Spain met de Counting Crows. Zoutelande verlaat de Top 40 na 31 weken en staat dan in de top 4 van de grootste Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan.


In juni van 2018 verschijnt Omarm Me, een nieuwe versie van hun top 10-hit uit 2003 waarop ook Ronnie Flex te horen is. Van het album AAN verschijnt in november het nummer Zachtjes Zingen in een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is.
Na een stilte van ruim twee jaar laat Bløf weer van zich horen met het nummer Horizon. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwste ep genaamd Polaroids_01 die op 25 juni uitkomt. Er staan in totaal vijf liedjes op. Op die dag verschijnt ook de tweede single van de ep Doe Het Dan. In november komen ze met de single Verlaat Me Nu Nog Niet.
Halverwege februari 2022 brengen ze hun single Bitterzoet uit. In juli levert hun samenwerking met S10 de single Laat Me Los op. In het najaar brijpen ze terug naar het album Alles Blijft Anders waarop het nummer We Doen Wat We Kunnen staat. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de band verschijnt dat nummer met de vocalen van Geike Arnaert.

Songtekst

Je droeg weer blauw die avond
in een schaduw van zwart licht.
Er werd geen gat gedicht
met de brief die je me nazond.
Tijd draait alles om
wat eerst prachtig was, wordt lelijk.
Wat je toen zo moeilijk vond
daar denk je niet meer aan.
Laat je me nog gaan?
Wat onaf was, blijft wel liggen.
Je maakt niets ongedaan.

Blauwe ruis, in mijn ziel en in mijn oren
ik wil het niet meer horen,
maar het houdt nooit meer op.
Blauwe ruis, wat je had gaat nooit verloren
Het wordt alleen maar harder
en het houdt nooit meer op.

Je draagt steeds blauw die avond,
op het scherm in mijn hoofd.
In de brief die je me nazondt,
heb je niets beloofd,
maar ook niets afgerond
onaangenaam verdoofd
blijf ik staren naar de grond

Blauwe ruis, in mijn ziel en in mijn oren,
ik wil het niet meer horen,
maar het houdt nooit meer op
Blauwe ruis, wat je had gaat nooit verloren,
Het wordt alleen maar harder
en het houdt nooit meer op.

Laat je me nog gaan?
Wat onaf was, blijft wel liggen.
Je maakt niks ongedaan.

Blauwe ruis, in mijn ziel en in mijn oren,
ik wil het niet meer horen,
maar het houdt nooit meer op.
Blauwe ruis, wat je had gaat nooit verloren,
Het wordt alleen maar harder
en het houdt nooit meer op

Blauwe ruis, blauwe ruis,
het houdt nooit meer op

Songinformatie

ArtiestBløf
Lengte 04:27
Platenlabel EMI


Positieverloop