Coverafbeelding Bløf & Geike Arnaert - We Doen Wat We Kunnen
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2022

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Top 40.

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. De single voert de Top 40 voor vijf weken aan en is nog steeds het grootste succes van de Zeeuwse band.
Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2.

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt.

Eind april 2014 verschijnt het elfde volwaardige studioalbum van de groep, In Het Midden Van Alles. Spijt Heb Je Morgen Maar is de 36e notering van de groep. De groep evenaart het aantal hits van The Cats en behoort daarmee tot de vijf Nederlandse bands met de meeste hits in de Top 40. In juni van 2014 is Open Je Ogen de volgende single van de Zeeuwse groep.

In mei 2017 verschijnt het twaalfde studioalbum van Bløf, AAN, met daarop ook de samenwerking met Typhoon. Wereld Van Verschil. Zoutelande blijkt al snel een van de geliefde nummers van het album en in het najaar brengt de groep een versie met de Belgische Geike Arnaert uit. Het wordt de tweede nummer 1-hit van de band, na Holiday In Spain met de Counting Crows. Zoutelande verlaat de Top 40 na 31 weken en staat dan in de top 4 van de grootste Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan.


In juni van 2018 verschijnt Omarm Me, een nieuwe versie van hun top 10-hit uit 2003 waarop ook Ronnie Flex te horen is. Van het album AAN verschijnt in november het nummer Zachtjes Zingen in een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is.
Na een stilte van ruim twee jaar laat Bløf weer van zich horen met het nummer Horizon. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwste ep genaamd Polaroids_01 die op 25 juni uitkomt. Er staan in totaal vijf liedjes op. Op die dag verschijnt ook de tweede single van de ep Doe Het Dan. In november komen ze met de single Verlaat Me Nu Nog Niet.
Halverwege februari 2022 brengen ze hun single Bitterzoet uit. In juli levert hun samenwerking met S10 de single Laat Me Los op. In het najaar brijpen ze terug naar het album Alles Blijft Anders waarop het nummer We Doen Wat We Kunnen staat. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de band verschijnt dat nummer met de vocalen van Geike Arnaert.

Songtekst

In de morgen
Zoek ik altijd je warmte
En de middag
Gaat nooit zomaar voorbij
En 's avonds wil je dansen
En de wereld verklaren
En de nacht lijkt lichter
Als ik met je vrij

Ik weet
Dat de wijzer blijft draaien
Ik weet
Dat het nooit anders wordt
Ik weet
Dat je tijd niet kunt stoppen
Maar we doen wat we kunnen

In de lente
Breng je armen vol bloemen
In de zomer
Duurt geen dag je te lang
En in de winter moet je lachen
Als we nat van de regen
Onze kleren laten vallen in de gang

Ik weet
Dat de wijzer blijft draaien
Ik weet
Dat het nooit anders wordt
Ik weet
Dat je tijd niet kunt stoppen
Maar we doen wat we kunnen

Ik weet het
We zijn mensen
En het tikken van de klok
Maakt mij soms bang
En ik hoop maar
Dat het heel lang duurt
En tot die tijd verlang ik, verlang ik, verlang ik, verlang ik

Je weet
Dat de wijzer blijft draaien
Je weet
Dat het nooit anders wordt
Je weet
Dat je tijd niet kunt stoppen
Maar we doen wat we kunnen

Je weet (Je weet)
Je weet (O)
Je weet
Dat je tijd niet kunt stoppen
Maar we doen wat we kunnen

Songinformatie

ArtiestBløf,
Geike Arnaert
Titel We Doen Wat We Kunnen
Lengte 4:00
Componist(en) Peter Slager · Norman Bonink · Paskal Jakobsen · Bas Kennis
Producer(s) Peter Slager, Norman Bonink, Paskal Jakobsen, Bas Kennis, Dries Bijlsma
Engineer(s) Huub Reijnders
Mixage Huub Reijnders
Platenlabel Sony Music
Catalogusnr digitale single
Releasedatum 19-10-2022


Positieverloop