Coverafbeelding Bløf & Eliades Ochoa - Hemingway
  • Statistieken
  •   11 weken
  •   8 piekpositie
  •   233 punten
  •   2006

Artiestinformatie

Land   Nederland

In 1992 ontstaat in Zeeland een nieuwe band, Bløf, die in eigen beheer een eerste album uitbrengt, Naakt Onder De Hemel (1995). In 1997 verschijnt het tweede album, Helder, wat voor de grote doorbraak van de groep zou zorgen. In 1998 is Liefs Uit Londen de eerste hit in de Top 40.

In 2004 werkt de band samen met de Counting Crows, waarna de single Holiday In Spain de eerste nummer 1-hit voor de groep wordt. De single voert de Top 40 voor vijf weken aan en is nog steeds het grootste succes van de Zeeuwse band.
Aanzoek Zonder Ringen (2006) en Alles Is Liefde (de titelsong van de gelijknamige film in 2007) worden grote hits en komen tot nummer 2.

In 2013 maakt de groep, bestaande uit Pascal Jakobsen, Peter Slager, Bas Kennis en Norman Bonink, de titelsong voor de film Mannenharten, waar ook Nielson aan meewerkt.

Eind april 2014 verschijnt het elfde volwaardige studioalbum van de groep, In Het Midden Van Alles. Spijt Heb Je Morgen Maar is de 36e notering van de groep. De groep evenaart het aantal hits van The Cats en behoort daarmee tot de vijf Nederlandse bands met de meeste hits in de Top 40. In juni van 2014 is Open Je Ogen de volgende single van de Zeeuwse groep.

In mei 2017 verschijnt het twaalfde studioalbum van Bløf, AAN, met daarop ook de samenwerking met Typhoon. Wereld Van Verschil. Zoutelande blijkt al snel een van de geliefde nummers van het album en in het najaar brengt de groep een versie met de Belgische Geike Arnaert uit. Het wordt de tweede nummer 1-hit van de band, na Holiday In Spain met de Counting Crows. Zoutelande verlaat de Top 40 na 31 weken en staat dan in de top 4 van de grootste Nederlandstalige hits die ooit in de Top 40 hebben gestaan.


In juni van 2018 verschijnt Omarm Me, een nieuwe versie van hun top 10-hit uit 2003 waarop ook Ronnie Flex te horen is. Van het album AAN verschijnt in november het nummer Zachtjes Zingen in een remix van Giraff, de samenwerking van Adriaan Persons en Nick Ribbens. Persons scoorde in 2017 zijn eerste Top 40-hit als lid van Rondé, waar hij toetsenist is.
Na een stilte van ruim twee jaar laat Bløf weer van zich horen met het nummer Horizon. Dit nummer is afkomstig van hun nieuwste ep genaamd Polaroids_01 die op 25 juni uitkomt. Er staan in totaal vijf liedjes op. Op die dag verschijnt ook de tweede single van de ep Doe Het Dan. In november komen ze met de single Verlaat Me Nu Nog Niet.
Halverwege februari 2022 brengen ze hun single Bitterzoet uit. In juli levert hun samenwerking met S10 de single Laat Me Los op. In het najaar brijpen ze terug naar het album Alles Blijft Anders waarop het nummer We Doen Wat We Kunnen staat. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de band verschijnt dat nummer met de vocalen van Geike Arnaert.

Songtekst

Onder de zon en een hemelsblauwe hemel
Wachten straten op bewoners
of voorbijgangers van ver
En ik spits mijn oren en probeer iets te doorgronden
Waarvan ik het bestaan vermoed
Maar niets echt zeker weet
Hoor je de stad?
Mijn hemelse verslaving
Voel je de adem?
Tussen de schemer en de avond
Verdwaal ik elke keer

En de stem van de zee
Neem me mee naar huis
Ik ben geen Hemmingway

Debajo de la luna y un cielo estrellado
Mujeres esperan sus hombres
O las gentes que pasan
Tomándome mi mojito, imanginando
De donde vengo después del viaje
Y que abrazo mi amada

Pruebas el mar?
Mi corazón escondido
Sientes el aire?
Entre la madrugada y el sol
Siempre me pierdo

Y el sonido del mar
Me devuelve a casa
No soy Hemmingway

En de stem van de zee // Y el sonido del mar
Me devuelve a casa
Neem me mee naar huis
Y el sonido del mar}
En de stem van de zee // Me devuelve a casa
En de stem van de zee // Y el sonido del mar
Me devuelve a casa

Ik ben geen Hemmingway

Songinformatie

ArtiestBløf,
Eliades Ochoa
Platenlabel Capitol
Catalogusnr 0946 360066 2 8
Releasedatum 08-05-2006


Positieverloop