Nieuws
Tipparade

Tiësto & Tears For Fears pakken de snelste stijger

Tiësto & Tears For Fears pakken de snelste stijger
Tiësto  Tears For Fears  Niiko x Swae  Gudfella  James Hype  Kim Petras  Nathan Dawe  Bebe Rexha  Olivia Rodrigo  Chris Brown  Brennan Heart  Trevor Guthrie  Taylor Swift  Snelle  Miss Montreal  Beyoncé  Dimitri Vegas & Like Mike  W&W  Dido  Kane  Chef'Special 

James Hype en Kim Petras weten ook deze week van geen wijken: Drums staat voor de vierde achtereenvolgende week op nummer 1 in de lijst.

In de top 10 van de Tipparade verwelkomen we deze week Nathan Dawe & Bebe Rexha (Heart Still Beating, van 11 naar 6), Olivia Rodrigo (Can’t Catch Me Now, van 13 naar 9) en Chris Brown (Angel Numbers / Ten Toes, van 15 naar 10). De echte klappers worden echter buiten de top 10 gemaakt. Allereerst is daar de stijging van Tiësto, Tears For Fears, Niiko X Swae en Gudfella: Rule The World (Everybody) gaat van 26 naar 12, goed voor de snelste stijger van de week. Ook Brennan Heart & Trevor Guthrie doen goede zaken, hun Lose You Tonight stijgt 11 plekken naar nummer 17.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 6 binnenkomers aan je voor.

18 (--) YOU’RE LOSING ME (FROM THE VAULT) – Taylor Swift
Vorig jaar bracht Taylor Swift het album Midnights uit, dat onder andere de Top 40-hit Anti-Hero bevatte en Karma. Eerder dit jaar kondigde Taylor tijdens haar tour aan dat er nog twee edities van Midnights uit zouden komen: de Til Dawn Edition, die alleen digitaal zal verschijnen, en de Late Night Edition die ook fysiek verkrijgbaar gaat zijn. Op die laatste versie is You’re Losing Me toegevoegd als bonustrack. Die versie was alleen verkrijgbaar bij merchandise kraampjes van de zangeres, maar inmiddels kun je ‘m ook luisteren via de diverse streamingdiensten. De track gaat over het einde van een relatie en de emoties die daarmee gepaard gaan.

26 (--) SEPTEMBER – Snelle & Miss Montreal
In het najaar verschijnt er traditiegetrouw veel fijne, “warme” muziek. Niet alleen kerstmuziek, maar ook nummers die gewoon lekker wegluisteren. De nieuwe single van Snelle & Miss Montreal is zo’n voorbeeld. Als je het er al niet warm van krijgt, kijk dan vooral even de (lyric)video op YouTube. September staat, evenals Snelle’s huidige hit Hoodiedate, op zijn laatste album Achtentwintig. Miss Montreal zagen we ruim 2,5 jaar geleden voor het laatst in de enige echte met Alles (#33).

27 (--) MY HOUSE – Beyoncé
Als iemand haar fans weet te verrassen, dan is het Beyoncé wel. De superster heeft eerder al albums en nummers gedropt, wanneer niemand het verwachtte en deze week flikte ze dat weer. Opeens is er My House, een track die is geproduceerd door de Amerikaanse producer The-Dream. Hij zat eerder al achter de knoppen bij hits van Queen Bee, zoals Single Ladies (Put A Ring On It), Run The World (Girls), XO en Break My Soul. My House bevat een trap beat, die je maar moeilijk stil laat zitten. De track is te horen in Beyoncé’s concertfilm Renaissance, die komend weekend al in de Amerikaanse bioscopen te zien zal zijn. De film volgt op haar succesvolle tour en de release van het album Renaissance, in juli vorig jaar.

28 (--) THANK YOU - NOT SO BAD – Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W feat. Dido
Voor de basis van deze potentiële hit moeten we terug naar 2000, toen de Britse zangeres Dido haar nummer Thank You uitbracht. Het nummer deed in eerste instantie niets in de Top 40, maar kwam later alsnog in de schijnwerpers te staan omdat Eminem een sample van Thank You had gebruikt voor zijn hit Stan (#2). Hierna werd Thank You zelf alsnog een hit. Dimitri Vegas & Like Mike, Tiësto en W&W hebben nu, met de vocalen van Dido, een versie uitgebracht met een harde beat eronder.

29 (--) WAR ENDS TODAY – Kane
De verwachtingen waren hooggespannen toen Kane eind september na ruim 10 jaar weer met nieuwe muziek kwamen. Helaas werd What Are You Waiting For? maar een kleine hit in de Top 40, de op twee na minst succesvolle van de Haagse band om precies te zijn. Nu is er opvolger War Ends Today, een nummer dat zich uitspreekt tegen de oorlog in Gaza. Op de Instagram vertelt de band erover: “In slechts één week hebben wij, gedreven door bezorgdheid en compassie, de single ‘War Ends Today’ gemaakt. Niet zomaar een lied, maar een belofte, een actie, een bijdrage aan hoop voor kinderen in de meest hopeloze oorlogssituaties. Zoals velen van jullie worden wij ook meegesleurd door emoties voortkomend uit bezorgdheid over een, naar het lijkt, constante stroom ellende uit de wereld met op dit moment als hoofdader de oorlog op kinderen in Gaza. Wij willen iets doen. Wij willen in actie komen”.

30 (--) SPEED OF LIGHT – Chef’Special
Eerder dit jaar brachten de heren van Chef’Special hun single Miracles uit. Na 16 weken Top 40 is de rek er nu wel uit en is het tijd voor opvolger Speed Of Light. Zowel Miracles als Speed Of Light komen op het nieuwe studio album van de band uit Haarlem te staan. De release van de opvolger van Unfold uit 2020 staat gepland voor komend jaar en gaat gepaard met een tour langs diverse concertzalen.

(07/12/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating