Coverafbeelding Billy Ocean - Calypso Crazy
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1988

Artiestinformatie

Geboortedatum   21-01-1950
Land   Verenigd Koninkrijk

De in het Verenigd Koninkrijk wonende Trinidadiaanse zanger Leslie Sebastian Charles is beter bekend bij het grote publiek onder zijn artiestennaam Billy Ocean.

Onder de artiestennaam Scorched Earth bracht hij in 1974 zijn eerste single uit. Vanaf 1976 ging hij verder onder de artiestennaam Billy Ocean. In datzelfde jaar verscheen zijn titelloze debuutalbum. De single Love Really Hurts Without You, dat afkomstig is van dat album, werd een hit in onder meer het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Nederland.

In 1984 verscheen zijn album Suddenly en kreeg zijn carrière nog meer een boost. Hij wist in 1986 een nummer 1-hit te pakken met het nummer When The Going Gets Tough. Dit nummer was de titelsong van de film The Jewel Of The Nile. Een aantal jaar later weet hij zijn tweede nummer 1-hit te pakken met Get Outta My Dreams, Get Into My Car. Hij wist dit succes niet meer evenaren met de verschillende albums die hij later uitbracht.

Hij kreeg in 2002 een eredoctoraat in de muziekwetenschappen aangeboden door de universiteit van Westminister.Songinformatie

ArtiestBilly Ocean
 A-kant
Titel Calypso Crazy
Lengte 4:26
Componist(en) R. J. Lange, B. Ocean
Producer(s) Robert John 'Mutt' Lange
Engineer(s) Chris Trevett
Mixage Migel Green
 B-kant
Titel Let's Get Back Together
Lengte 4:42
Componist(en) W. Brathwaite, B. Eastmond, B. Ocean, J. Skinner
 
Platenlabel Jive
Catalogusnr 145.408
Album Tear Down These Walls


Positieverloop