Coverafbeelding Bill & Buster - Hold On To What You've Got
  • Statistieken
  •   4 weken
  •   25 piekpositie
  •   30 punten
  •   1971

Artiestinformatie

Land   Verenigd Koninkrijk

Na een verleden in de Britse popscene van de jaren zestig doen David ‘Buster’ Meikle en Billy Moeller vanaf 1970 manmoedige pogingen een naam op te bouwen als zangduo. Wapenfeiten als een nummer op de soundtrack van een sekskomedie en een Franse top 10-hit blijken echter geen goede fundering voor een langdurige carrière en na een aantal singles zijn Bill & Buster geschiedenis.David Ian Meikle is begin jaren zestig leadzanger in Buster Meikle & The Daybreakers, een groep die het met rock-‘n-rollrepertoire in het Engelse graafschap Hertfordshire tot regionale populariteit schopt.Unit 4 + 2Wanneer een proefopname voor EMI niet resulteert in een platencontract en gitarist Russ Ballard en drummer Bob Henrit daarna weggelokt worden naar de begeleidingsband van sterzanger Adam Faith, valt de groep uit elkaar.

Meikle is vervolgens een van de oprichters van de folkpopgroep Unit 4, die na een uitbreiding Unit 4 + 2 gaat heten. In 1965 scoort dat gezelschap, met Ballard en Henrit als gastmuzikanten, een internationale hit met ‘Concrete And Clay’.NoveltyhitDe broer van zanger/gitarist Tommy Moeller, Billy, is roadie bij de band en komt als Coby Wells onder contract bij platenmaatschappij Decca. Die bombarderen hem begin 1967 tot het gezicht achter Whistling Jack Smiths instrumentale noveltyhit ‘I Was Kaiser Bill’s Batman’.Als de grap is uitgewerkt en ook Unit 4 + 2 niet langer bestaat, vormt Moeller met Meikle het duo Bill & Buster. In 1970 verschijnt bij A&M Records hun eerste single ‘Bend Over Backwards’, die ook voorkomt in de sekskomedie The Man Who Had Power Over Women. Net als die film is de plaat een flop.VertalingOok de opvolger ‘Hold On To What You’ve Got’ doet niets in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de single in Nederland niet verder komt dan nummer 25 in de top 40. In Duitsland probeert het duo het met een vertaling onder de titel ‘Hol’ Dir Den Sonnenschein’, maar

uiteindelijk scoren Bill & Buster in Frankrijk voorjaar 1971 een top 10-hit.Met de opvolgers ‘Come On All People’ en ‘I Am What I Am (Battersea Tramp)’ is het tweetal minder fortuinlijk en het verdwijnt daarna uit beeld.

Songtekst

Copyright for Holland: Edition Actueel N.V. Haarlem - Holland

Look for the silver lines
Reach out for better times
Hold on to what you've got
That's good and justified

Don't leave it all behind
Hold on to peace of mind
Lean on to what you've got
That's good and justified

Move on from Vagrancy
Throw out complacency
Lean on to what you've got
That's good and justified

Ring out the colour bar
Ring in the public bar
Let's drink to what we've got
That's good and justified

Ours is not to reason why
Even less to fly the high
Turn on to what you've got
That's good and justified

We must live better lives
Learn how to compromise
Sing songs of what we've got
That's good and justified

Songinformatie

ArtiestBill & Buster
 A-kant
Titel Hold On To What You've Got
Lengte 3:50
Componist(en) Bill & Buster
Producer(s) Stephen Shane
 B-kant
Titel Love Is Here
Lengte 2:45
Componist(en) Bill & Buster
Producer(s) Stephen Shane
 
Platenlabel A&M
Catalogusnr 14 862 AT


Positieverloop