Coverafbeelding Bertolf - Jericho
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   02-07-1980
Land   Nederland

Bertolf Lentink is singer-songwriter en speelde gitaar in de begeleidingsband van Ilse DeLange. Tijdens zijn studie in Zwolle richt hij de groep The Junes op met wie hij de Battle Of The Bands opneemt. In 2009 verschijnt zijn eerste album For Life, waarvoor hij alle instrumenten zelf bespeelt. Op dat moment heeft zijn eerste single, Another Day, in de Top 40 al de elfde plek bereikt.

En daarmee is de naam van Bertolf gevestigd. Hij staat in het voorprogramma van James Morrison en is te zien op Noorderslag, Concert At Sea en Lowlands. In 2010 wordt hij onderscheiden met een Zilveren Harp en komt ook Cut Me Loose in de Top 40. Van de hand van Bertolf verschijnen daarna de albums Snakes & Ladders en Bertolf. Begin 2013 toert hij met Kasper van Kooten langs de Nederlandse theaters met het programma Harde Noten.

In 2015 is Bertolf terug. Hij speelt in augustus in het voorprogramma van Racoon en levert op 18 september met First & Then een nieuw album af. Jericho is een eerste voorproefje van dat album.


Songtekst

It hurts my brittle bones
My hands are freezing cold
Squeenzing blood from stones
Still I won't let go

I'll lay siege to you
Till the horns will blow
And your walls come down
Oh, Jericho

I'll surround your house
I'm gonna split the shield
Yes, I know I'll cross
The distance that you keep

I'll lay siege to you
I will starve the guard
Seven times I'll march
Around your heart

And I'll give a shout
When the horns will blow
Till your walls come down
Oh, Jericho

Lalalala
Lalalala
Lalalala la la lala
Lalalala
Lalalala
Lalalala la la lala

I'll lay siege to you
I will starve the guard
Seven times I'll march
Around your heart

And I'll give a shout
When the horns will blow
Till your walls come down
Oh, Jericho
Yeah, Jericho

Songinformatie

De songtekst is een verwijzing naar de verovering van de stad Jericho, zoals beschreven in hoofdstuk 6 van het Bijbelboek Jozua. Hierbij gaf God de opdracht aan de Israëlieten om zes dagen lang een rondje om de stad te lopen, waarbij zeven priesters op ramshoorns moesten blazen. Op de zevende dag moest het volk zeven keer rond de stad lopen. Als de priesters dan op de ramshoorns zouden blazen, moest het volk heel hard beginnen schreeuwen. Dan zouden de stadsmuren instorten.
Nadat alles gebeurde volgens plan, stortten inderdaad de stadsmuren in en konden de Israëlieten eenvoudig Jericho veroveren.
ArtiestBertolf
Titel Jericho
Lengte 2:53
Platenlabel 8ball Music
Catalogusnr digital download
Releasedatum 24-06-2015


Positieverloop