Coverafbeelding Bachman Turner Overdrive - Hey You
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1975

Artiestinformatie

Land   Canada

Deze Canadese rockgroep werd in 1970 opgericht door Randy Bachman, Chad Allan, Robbie Bachman en Fred Turner.

De eerste twee albums van de band verschenen in 1973. Tim Bachman werd vervangen door Blair Thornton in 1974. In datzelfde jaar kwamen ze met de hitsingle You Ain’t Seen Nothin Yet in de Nederlandse Top 40 terecht.

De band bracht nog enkele succesvolle albums uit. In 1977 verliet Randy Bachman de groep, om een solocarrière na te streven. Hij werd vervangen door Jim Clench. De band bracht nog enkele albums uit, maar hield toen op te bestaan.In 1980 kwam er een reünie, met een rechtszaak tussen broers Bachman over de rechten op de bandnaam tot gevolg. Er kwamen toen twee nieuwe groepen. Eén groep werd geleid door Randy en ging toeren onder de naam Bachman-Turner Overdrive. De andere groep werd geleid door Robbie, met de andere oud-bandleden Fred Turner, Blair Thornton, en Randy Murray en toerde als BTO.


In 1984 kwam er een nieuw studio-album uit. De band bestond uit Randy en Tim Bachman, Fred Turner en Garry Peterson. Robbie Bachmans BTO heeft tot 2004 opgetreden. Beide bands zijn sindsdien niet meer actief.

Songinformatie

ArtiestBachman-Turner Overdrive
 A-kant
Titel Hey You
Lengte 03:35
Componist(en) Randy Bachman
Producer(s) Randy Bachman
 B-kant
Titel Flat Broke Love
Componist(en) C. F. Turner
Producer(s) Randy Bachman
 
Platenlabel Mercury
Catalogusnr 6167 173
Album Four Wheel Drive


Positieverloop