Coverafbeelding Babyface - Talk To Me
  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1997

Artiestinformatie

Geboortedatum   10-04-1959
Land   Verenigde Staten

Kenneth Brian Edmonds werd geboren op 10 april 1959 en is een uit de Verenigde Staten afkomstige singer-songwriter, gitarist, toetsenist en platen-en filmproducer. Hij is bij het grote publiek beter bekend onder zijn artiestennaam Babyface.In de jaren 80 droeg hij zijn steentje bij aan de New Jack Swing-sound en schreef en produceerde hij voor onder andere Bobby Brown, Karyn White, Paula Abdul en Sheena Easton.Samen met Antonio Reid richtte hij in 1989 de platenlabel LaFace Records op. De eerste succesvolle artiesten bij het platenlabel waren er direct met TLC en Toni Braxton.


Babyface stond aan de wieg van de populaire R&B-groep AZ Yet.


Andere artiesten waar hij mee samenwerkte waren onder andere Whitney Houston, Boyz II Men, Madonna, Eric Clapton, Patti Labelle, Chaka Khan, Aretha Franklin, Prince, Michael Jackson, Beyoncé en Phil Collins.


In 1994 speelde hij een gastrol in een aflevering van Beverly Hills 90210. Niet lang daarna zetten Babyface en zijn vrouw de Edmonds Entertainment Group op om films te gaan produceren, zoals Soul Food en Josie And The Pussycats.

Songinformatie

ArtiestBabyface
Platenlabel Epic


Positieverloop