Coverafbeelding Avicii - The days
  • Statistieken
  •   14 weken
  •   10 piekpositie
  •   318 punten
  •   2014

Artiestinformatie

Geboortedatum   08-09-1989
Land   Zweden

Tim Bergling scoort in ons land als Tim Berg zijn eerste hit. Bromance staat in de zomer van 2010 maar liefst 21 weken in de Top 40 en bereikt de tweede plaats. Ook scoort hij als Tom Hangs een top-10 hit als Blessed in het najaar van 2011 de negende plaats bereikt.Na een zevental Avicii-singles groeit Wake Me Up, waarop Aloe Blacc de vocalen voor zijn rekening neemt, tot een wereldhit. De single staat in 2013 maar liefst 11 weken op de eerste plaats van de Top 40 en is dé zomerhit van het jaar. De single verschijnt als voorloper van zijn eerste album, True, dat in september verschijnt. Op het album laat de dj en producer een minder commercieel geluid horen en onderstreept hij zijn muzikale voorkeur. Avicii staat in zowel 2012 als 2013 in de wereldwijde DJ Top 100 van DJ Magazine op de derde plaats.

Wake Me Up staat 11 weken boven aan de Media Markt Top 40 en is de achtste single in de geschiedenis van de lijst die meer dan 1000 punten weet te verzamelen. Ook de opvolger, Hey Brother, bereikt de hoogste positie in de Top 40. Beide nummers staan in 2014 bij de 25 grootste hits ooit in de lijst.

Van het album True worden de eerste vier tracks als opvolgende singles uitgebracht. Addicted To You is dan ook de vierde single die de Top 40 weet te bereiken. Dat lukt met Lay Me Down, waarop ook Nile Rodgers en Adam Lambert te horen zijn, niet. De Zweedse dj produceert later A Sky Full Of Stars van Coldplay en werkt samen met Wyclef Jean en Alexandre Pires ook mee aan de WK-single Dar Um Jeito (We Will Find A Way).
In oktober scoort Avicii met The Days, waarop de vocalen van Robbie Williams te horen zijn, de Dance Smash. The Nights, dat al eerder terug te vinden was op de nieuwste FIFA 15-game, wordt aan het einde van het jaar uitgebacht. Die track wordt zijn 16e Top 40-hit, waarmee hij Roxette passeert als meest succesvolle Zweedse act en daarmee alleen nog ABBA voor zich heeft.

In het najaar van 2015 verschijnt zijn tweede studioalbum, Stories. Daarvan verschijnen Feeling Good, For A Better Day, Waiting For Love en Broken Arrows als single.

In 2016 maakt Avicii bekend klaar te zijn met het doen van optredens. De dj neemt een rustperiode en keert pas in 2017 terug met nieuw materiaal als in augustus de ep Avici 01 verschijnt. Daarop staat ook de track Without You dat door Radio 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash. Ook Lonely Together, de samenwerking van Rita Ora, blijkt een populaire track van de ep.

Op 20 april 2018 overlijdt Avicii in Oman op 28-jarige leeftijd. Op 6 juni 2019 verschijnt het postume album Tim met daarop nummers waar hij voor zijn dood aan werkte. Vooruitlopend op de release van dat album wordt SOS als single uitgebracht dat zijn derde nummer 1-hit wordt. Ook worden Tough Love en Heaven uitgebracht als singles.


Op 5 december is in Stockholm een uitverkocht Tribute-concert voor de dj. Onder meer Kygo, David Guetta, Nicky Romero en Laidback Luke staan achter de draaitafels in het 'voorprogramma' als later onder meer Adam Lambert, Aloe Blacc, Bonn en Sandro Cavazza optreden.

Songtekst

Under the tree
Where the grass don't grow
We made a promise
To never get old
You had a chance
And you took it on me
And I made a promise
That I couldn't keep

Heartache, heartbreaks
All over town
But something flipped like a switch
When you came around
And I'm in pieces
Pick me up and put me together

Oh oh oh

These are the days
We've been waiting for
On days like these
Who could ask for more
Keep 'em coming
Cause we're not done yet
These are the days
We won't regret
These are the days
We won't forget

These are the days
We've been waiting for
Rattle the cage
And slam that door
And the world is calling us
But just not yet
These are the days
We won't regret
These are the days
We won't forget

Out on the midnight
The wild ones howl
The last of the lost boys
Have thrown in the towel
We used to believe
We were stars aligned
You made a wish
And I fell out of time

Time flew, cut through
All over town
You made me bleed when I look up
And you're not around
But I'm in pieces
Pick me up and put me together

Oh oh oh

These are the days
We've been waiting for
Neither of us
Knows what's in store
You just roll your window down
And place your bets
These are the days
We won't regret
These are the days
We'll never forget

And these are the days (These are the days)
And these are the days (These are the days)

Songinformatie

De vocalen van dit nummer werden ingezongen door Robbie Williams.
ArtiestAvicii
Titel The days
Lengte 4:38
Componist(en) Salem Al Fakir; Tim Bergling; Vincent Pontare
Producer(s) Avicii, Salem al Fakir, Vincent Pontare
Platenlabel PRMD
Catalogusnr digital download
Releasedatum 03-10-2014
Hoogste positie UK 82
Hoogste positie US 78


Positieverloop