Coverafbeelding Armin van Buuren feat. Cimo Fränkel - Strong ones
  • Statistieken
  •   7 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   25-12-1976
Land   Nederland

Armin van Buuren is sinds 1995 actief, eerst als deejay in het Leidse uitgaansleven. Van Buuren noemt Jean Michel Jarre en Ben Liebrand als zijn grote inspiratiebron. Liebrand leerde de Leidenaar hoe hij muziek kon produceren.

In 2000 komen Communication (als Armin) en Eternity (met DJ Tiësto als Alibi) in de Tipparade. Een jaar later is The Sound Of Goodbye zijn eerste hit in de Top 40. Tegelijkertijd start hij zijn eigen radioprogramma, A State Of Trance.

In 2007 wordt Van Buuren voor het eerst de beste dj in de DJ Top 100 van DJMag. Deze prijs wint hij ook in 2008, 2009, 2010 en 2012. Sinds 2003 staat de dj en producer steevast in de top 3 van de prestigieuze lijst.

Zijn 12e notering in de Top 40, in 2008, wordt zijn eerste top 10-notering als In And Out Of Love met Sharon den Adel net de tiende plaats bereikt. In 2013 staat Armin voor de tweede keer bij de beste 10 singles van het moment. This Is What It Feels Like, met de vocalen van Trevor Guthrie, komt tot nummer 3. Het wordt zijn grootste hit ooit. Later dat jaar verschijnt een rustigere versie van het nummer, die als de John Ewbank Classical Remix opnieuw in de Top 40 komt.

Op 30 april 2013 draait hij, samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, tijdens de Koningsvaart een bijzondere set. De nieuwe Koning klimt met zijn gezin uit de boot en vergezelt de deejay op het podium.

In 2014 wordt Save The Night uitgeroepen tot Dance Smash. Het nummer ondersteunt een campagne voor verantwoord drankgebruik, een initiatief van Nederlands' grootste bierbrouwer. Onder de slogan Dance More, Drink Slow heeft van Buuren de track ter beschikking gesteld. Save My Night is de 25e hit van Armin van Buuren in de Top 40.

In april verschijnt Ping Pong, een ode aan het oude computerspel Pong. Het was eigenlijk niet bedoeld als single, maar tijdens de shows van de deejay was het nummer dusdanig populair dat het alsnog wordt uitgebracht. De single blijft steken in de Tipparade. In september komt er met Hystereo een opvolger.

In 2015 maakt hij samen met Mr Probz de track Another You. Later dat jaar verschijnt zijn zesde studioalbum Embrace, waarvan Strong Ones (met Cimo Fränkel) ook als single verschijnt. Een week later wordt Heading Up High, de track met Kensington, door Radio 538 uitgeroepen tot Alarmschijf. In het voorjaar van 2016 wordt Freefall, zijn samenwerking met BullySongs, zijn volgende single. Ook zijn samenwerking met Angel Taylor wordt in het najaar uitgekozen tot single.

Armin begint het jaar 2017 met de release van I Got You, zijn samenwerking met Garibay en Olaf Blackwood. Radio 538 roept de track uit tot Alarmschijf. Op 12 en 13 mei 2017 geeft Armin van Buuren, ter gelegenheid van zijn 20-jarige jubileum, twee solo-concerten in de Amsterdam ArenA: The Best Of Armin Only. My Symphony wordt het thema van die jubileumshows. Op 30 mei krijgt Armin van Buuren, uit handen van Erik de Zwart, het eerste exemplaar van het nieuwe Top 40 Hitdossier-boek overhandigd. Ook wordt hij onderscheiden met zijn eigen 'Armin Top 40'. Op 16 juni verschijnt de track Sunny Days dat door Radio 538 wordt bekroond als Alarmschijf.

In 2018 brengt Armin met Blah Blah Blah weer een festivalklaller uit. Ook verschijnen er samenwerkingen met Conrad Sewell (Sex, Love & Water), James Newman (Therapy) en Sam Martin (Wild Wild Son). In 2019 maakt hij met Bonnie McKee de track Lonely For You en levert hij, opnieuw met Josh Cumbee en nu ook met Lucas & Steve, het nummer Don't Give Up On Me af. In het voorjaar werkt Van Buuren opnieuw samen met Garibay, met wie hij I Got You (in 2017) maakte, op Phone Down. Ook maakt hij een Nederlandstalige track, Hoe Het Danst, een samenwerking met Marco Borsato en Davina Michelle. Daarmee scoort hij in juni 2019 zijn eerste nummer 1-hit. Een maand later primeurt hij op Ibiza zijn volgende single, Something Real, een track met Avian Grays en Jordan Shaw. Vooruitlopend op de release van zijn zevende album, Balance, dat op 25 oktober verschijnt brengt hij de track Unlove You uit, een samenwerking met Ne-Yo.In 2020 is All On Me de eerste brede release van Armin. Hij maakt de track met Brennan Heart en Andreas Moe. In juli verschijnt I Need You To Know, een samenwerking met Nicky Romero. De twee schakelen de Zweedse zanger Ifimay in voor de vocalen.

In september brengt Armin zijn A State Of Trance naar Qmusic waar hij ook een splinternieuwe hitlijst gaat presenteren, de Worldwide Club 20. In oktober verschijnt Need You Now, een samenwerking met Jake Reese voordat hij met Duncan Laurence de track Feel Something aflevert. Ook maakt hij met Dimitri Vegas & Like Mike en Brennan Heart een kersttrack, Christmas Time.

Samen met de Zweedse DJ Alesso brengt hij in februari 2021 de track Leave A Little Love uit. In september heeft hij Davina Michelle weten te strikken voor de track Hold On. In november slaat hij de handen ineen met The Stickmen Project en droppen ze de track No Fun.
Hij begint 2022 met de single Human Touch, ditmaal heeft hij de Britse zanger Sam Gray weten te strikken. In april dropt hij samen met JC Stewart en Billen Ted de single Come Around Again. In de herfst van 2022 werkt hij samen met de Zweedse zanger Philip Strand met als resultaat Roll The Dice.
In april 2023 strikt Alika en Punctual voor de single On & On.

Songtekst

I've been calling
I've got in this reasons
Wait now, hold on
Say you still believe we
Run straight through fire
But we can do better
We can do better
Save our lost time
Cause we can do better
We can do better

Cause all that we need
Is a second to hold on
Cause we are the strong ones
All that we need
Is a reason to fight on
Cause we are the strong ones

Yeah, we are the strong ones
We are the strong ones
We are the strong ones
We are the strong ones

We are the strong ones

Don't think, don't speak
Let's just sit in silence
Every heartbeat
Makes it feel just like we
Run straight through fire
But we can do better
We can do better
Save our lost time
Cause we can do better

Cause all that we need
Is a second to hold on
Cause we are the strong ones
All that we need
Is a reason to fight on
Cause we are the strong ones

We are the strong ones
We are the strong ones

Is a reason to fight on
Cause we are the strong ones

We are the strong ones
We are the strong ones

Songinformatie

Trivia

Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Extended Mix) 4:55
[Armind (Armada) ARMD1250] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 20-10-2015)
(http://www.beatport.com/)

Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Remixes)

1. Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Dave Winnel Remix) 5:22
2. Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Deem Remix) 4:35
3. Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (MOWE Remix) 5:35

[Armind (Armada) ARMD1251] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 06-11-2015)
(http://www.beatport.com/)

Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Remixes Part II)

1. Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Jase Thirlwall Remix) 7:30
2. Armin van Buuren Feat. Cimo Fränkel - Strong Ones (Le Visiteur & My Oh My Remix) 5:55

[Armind (Armada) ARMD1258]] (= MP3, 320 kbps)
(releasedatum: 26-11-2015)
(http://www.beatport.com/)
ArtiestArmin Van Buuren,
Cimo Fränkel
Titel Strong Ones
Lengte 3:08
Componist(en) Andreas Moe; Armin van Buuren; Benno De Goeij; Cimo Fränkel; Sebastian Thott
Producer(s) Armin van Buuren, Benno De Goeij
Platenlabel Armada
Catalogusnr digital download
Releasedatum 16-10-2015
Album Embrace


Positieverloop