Coverafbeelding Armand Van Helden x Karen Harding - Wings (I Won't Let You Down)

Armand Van Helden x Karen Harding

Wings (I Won't Let You Down)

  • Statistieken
  •   Geen notering

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-02-1970
Land   Verenigde Staten

Op 16 februari 1970 werd Armand van Helden geboren in Boston. Hij heeft een Nederlands-Indische vader en Frans-Libanese moeder.


Begin jaren negentig werkte hij naast zijn studie als dj en producer en al snel werd het zijn hoofdberoep. Met Move It To The Left van Sultans Of Swing had hij in 1992 zijn eerste single. Wereldwijd brak hij in 1994 door met The Witch Doctor.


Op zijn debuutalbum Oldskool Junkies Singles staan de singles Physic Bounty Killaz en The Funk Phenomena. Deze deden het erg goed in de clubs. In 1996 maakte hij vele remixes die goed scoorden, zoals Sugar Is Sweeter van C.J. Bolland en Professional Widow van Tori Amos.


Halverwege de jaren 90 richtte Van Helden housegenootschap Da Mongoloids op dat bestond uit DJ Sneak, The Rhythm Masters, Roger Sanchez, Todd Terry, Junior Sanchez en Masters At Work. Met deze groep probeerden zij een stempel te drukken op het genre housemuziek door voor elkaar remixes te maken en elkaars platen te promoten. Gezamenlijk maakten ze alleen de single Spark Da Meth. Later traden ook Daft Punk, Basement Jaxx, Laidback Luke en Ian Pooley toe.


In 1999 had Van Helden een wereldhit met de single You Don't Know Me met zanger Duane Harden. Met dit nummer, wat afkomstig is van het album 2 Future 4 U uit 1998, bereikte hij een nummer één plek in het Verenigd Koninkrijk.


Eind 2004 scoorde hij een wereldhit met de single My My My wat afkomstig is van het album Nympho. Dit album bevat meer rock en elektropunk.


Met zijn project Duck Sauce, wat een samenwerking is met A-TRAK, werd een hit gescoord met ANYway. In 2010 pakten ze zelfs een Grammy Award met het nummer Barbra Streisand.


Songinformatie

ArtiestArmand Van Helden
Releasedatum 02-12-2022