Coverafbeelding Anita Meyer - You Are My Life
  • Statistieken
  •   6 wkn Tipparade
  •   1986

Artiestinformatie

Geboortedatum   29-10-1954
Land   Nederland

Anita Meyer (officiële naam: Annita Meije) werd geboren in Rotterdam.

Ze begon midden jaren zeventig als een veelgevraagde achtergrondzangeres, onder meer voor Patricia Paay. Ze maakte deel uit van de supergroep "Holland", die de eenmalige single Hans Brinker symphony (1971) uitbracht. De doorbraak als soloartieste was in 1976 met The alternative way, een samenwerking met Hans Vermeulen. Dit nummer werd in Nederland een nummer 1-hit, en ook haar volgende singles verkochten goed.

Na enkele succesvolle singles leek het succes van The alternative way niet geëvenaard te worden, maar na een verandering van platenmaatschappij in 1980 werd ze begeleid door een nieuw muzikanten- en productieteam. Het album Shades of desire volgde, waarvan de single Why tell me why wekenlang de eerste positie in de Nederlandse hitparades bezette en de bestverkochte single zou worden van 1981. Het werd het begin van een periode waarin Meyer veel hits had, waaronder They don't play our lovesong anymore, Blame it on love en een cover van The one that you love van het Australische duo Air Supply.

In 1983 trad ze voor het eerst op met Lee Towers. De nadruk begon meer op albums en optredens te liggen en het succes van de singles werd bescheidener. Met een videoclip voor Heart of stone had ze de primeur voor een Nederlandse zangeres. In 1986 gooide een live opgenomen duet met Lee Towers, een cover van Run to me (Bee Gees), hoge ogen in de hitlijsten. Het zou (voorlopig???) Anita's laatste Nederlandse top 10-hit zijn.

Meyer besloot om het vanaf 1992 rustiger aan te gaan doen om meer tijd te kunnen besteden aan haar gezin. Haar scheiding werd breed uitgemeten in de roddelpers. De titelsong van het RTL 4-programma Het spijt me bracht haar in 1994 opnieuw in de hitlijst.n 2005 fungeerde ze als teamcaptain in het muziekprogramma Het gevoel van..., en in het volgende jaar werkte ze mee aan de Stage Entertainment-productie Musicals in Ahoy. In 2006 nam ze de rol op zich van de oude glamourpoes Grizabella in de musical Cats.In 2011 en 2017 werkte Anita mee aan het tv-programma De beste zangers van Nederland, waarin ze diverse nummers van andere zangers vertolkte. In navolging daarvan verscheen haar nummer 1-hit uit 1981, Why tell me why, opnieuw uitgebracht in de speciale versie met DJ Guilliano.

In 2013 speelde Meyer de rol van Maria in The Passion (EO-RKK).

In 2013 kwam de Nederlandse film Chez Nous uit, waarin Meyer optrad met hoofdpersoon Alex Klaasen.


Songinformatie

ArtiestAnita Meyer
 A-kant
Titel You Are My Life
Lengte 3:15
Componist(en) P. Souer, M. Duiser
Producer(s) Martin Duiser
 B-kant
Titel Never Gonna Let You Down
Lengte 3:14
Componist(en) P. Souer, M. Duiser
Producer(s) Martin Duiser
 
Platenlabel Ariola
Catalogusnr 108.579
Hoogste positie UK -
Hoogste positie US -
Album Now And Forever

Positieverloop