Coverafbeelding Angela Groothuizen - Niets blijft
  • Statistieken
  •   2 wkn Tipparade
  •   2010

Artiestinformatie

Geboortedatum   28-09-1959
Land   Nederland

Deze Nederlandse zangeres, presentatrice en actrice begon haar zangcarrière in diverse schoolbandjes. Een van haar oudere broers zat in een hardrockband genaamd Howling Hurricane en vroeg haar om zich bij de band te voegen. Samen namen ze in 1978 de single Dreamt Up Rock op. In datzelfde jaar werd ze benaderd om deel te nemen aan een Nederlandse meidengroep. Nadat ze er in eerste instantie niet zoveel voor voelde liet ze zich toch overhalen. In 1979 werd deze meidengroep officieel opgericht, Dolly Dots.

Naast haar muzikale werk presenteerde Groothuizen in 1981 voor de televisie het programma Popcorn. Verder ontdekte ze de band Roberto Jacketti & The Scooters en bleef ze de band begeleiden. Samen met Spargo-gitarist Ruud Mulder tekende ze in 1984 voor de productie van het eerste album van de band, Time.

In 1988 gingen de Dolly Dots uit elkaar. Ze ging muziek studeren en schreef ondertussen ook liedjes voor onder andere Kinderen voor Kinderen en Carmen Gomes.

De Dolly Dots gaven in 2007 een aantal reünie concerten in Ahoy. In maart 2008 bracht ze haar Nederlandstalige album Melk en Honing uit. In datzelfde jaar trad ze samen met de Dolly Dots zes keer op met hun The Goodbye For Now Tour in Nederland. Een jaar later overleed collega-Dolly Dot Ria Brieffies aan longkanker en gaven de overige Dolly Dots aan nu nooit meer op te zullen treden.

In 2015 nam ze samen met Nico Brandsen 14 Sinterklaasliedjes onder handen.

Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon bij de overgebleven Dolly Dots en kwamen ze eenmalig bij elkaar in 2016 om een gastoptreden te geven bij De Toppers. Vier jaar later maakten de Dolly Dots bekend om weer bij elkaar te komen voor een tournee, genaamd Sisters On Tour.

Als presentatrice maakte zij diverse programma’s, zoals Popcorn, De Uitdaging, Wie Is De Mol? en Five Days Inside. Daarnaast was zij tevens te zien als coach-jurylid in onder andere X Factor, The Voice Of Holland/Kids/Senior, Holland's Got Talent en Battle Of The Bands. In het theater stond ze onder andere in de programma’s Purper Pastiche, Spelen, Wegwijs In Ikea, JAM, Label en Ikigai en als actrice was ze te bewonderen in Baantjer, ‘t Schaep Met De 5 Pooten en Van God Los.

In april 2023 is ze te horen op de single Ome Duo met Trobi, Kraantje Pappie en ADF Samski. Ze hebben hiervoor het nummer Gypsy Woman (La Da Dee La Da Da) van Crystal Waters in een nieuw jasje gestoken.Songtekst

Hoeveel liedjes je ook zingt,
Welke bergen je ook bedwingt
Hoeveel brieven je ook schrijft,
Niets blijft.
Hoeveel ruggen je ook recht,
Welke steen je ook verlegt
Hoeveel liefde je ook drijft,
Niets blijft, niets blijft, niets blijft.

Maak maar reizen, bouw kastelen,
Of paleizen, kan ‘t schelen,
En zie het licht in elk idee,
Waai met alle winden mee.

Ook al mis je geen seconde,
Ook al mors je geen minuut,
Ook al leef je ongeschonden,
Al je uren resoluut,
Ook al ben je sterk en weerbaar,
Het is hard en onverteerbaar,
Maar de tijd in onomkeerbaar,
Niets blijft, niets blijft, niets blijft.

Hoeveel feesten je ook feest,
Of welke boeken je ook leest,
En wat voor ziekte je ook krijgt,
Welk gevaar je ook bedreigt.

Er is niets wat echt beklijft,
Hoeveel dromen je ook droomt,
Niets blijft, niets blijft, niets blijft.
Mmmmmmmmmm
Niets blijft, alles stroomt.

Songinformatie

ArtiestAngela Groothuizen
Lengte 03:15
Platenlabel Brand New Live


Positieverloop