Coverafbeelding André Hazes en Paul De Leeuw - Droomland
  • Statistieken
  •   7 weken
  •   23 piekpositie
  •   89 punten
  •   1993

Artiestinformatie

Geboortedatum   30-06-1951
Land   Nederland

André Hazes werd in 1959 ontdekt door Johnny Kraaijkamp die de toen 8-jarige hoorde zingen op de Albert Cuypmarkt. Hij besloot hem te laten optreden op televisie. Een eerste single, Droomschip, deed toen nog weinig.


Willy Alberti stond aan de wieg van de volgende ontdekking van zijn zangtalent. Inmiddels had Hazes verschillende baantjes gedaan en nu was hij barkeeper. Eenzame Kerst komt aan het einde van 1976 binnen in de Top 40 en weet een week later de top 5 te bereiken. Bij platenmaatschappij EMI gaat hij samenwerken met Tim Griek en met hem komen verschillende top 10-hits tot stand. In 1981 is ’n Beetje Verliefd zijn eerste top 3-hit. In 1997 is Vaarwel zijn 34e Top 40-hit en dat zou ook de laatste notering zijn die hij nog mocht meemaken.


Hazes bleef geliefd bij zijn fans, maar besloot ook andere dingen te gaan doen. Zo ging hij aan de slag voor de politieke partij Ronde Venen Belang. In het voorjaar van 2003 viert hij in de Amsterdam ArenA zijn 25-jarig jubileum met twee uitverkochte concerten. Vanwege relatieproblemen worden concerten in Ahoy uitgesteld tot 2004. Dan wordt duidelijk dat de zanger gehoorproblemen heeft. In juni van 2004 zet hij alles op alles om nog een concert in de ArenA te kunnen geven, maar dat concert is verre van uitverkocht.


Op 21 september 2004 wordt hij opgenomen in het ziekenhuis in Woerden met koorts en benauwdheid. Twee dagen later overlijdt hij aan een hartstilstand. Op 27 september komen bijna 50.000 bezoekers naar de Amsterdam ArenA voor een afscheidsceremonie.


Postuum scoort hij drie nummer 1-hits met Zij Gelooft In Mij, Blijf Bij Mij en Bedankt Mijn Vriend. Die laatste, een duet met zijn zoon, is zijn 40e Top 40-hit. Ter nagedachtenis aan de zanger wordt sinds 2013 de concertreeks Holland Zingt Hazes georganiseerd. Sorry, het nummer dat Hazes in 1991 op zijn album Samen zette met Lisa Boray, wordt die avond gezongen met de stem van André zelf en zijn dochter Roxeanne.

Songtekst

{transcribed by Adri Verhoef, 15-9-1995}

Heerlijk land van mijn dromen
Ergens hier ver vandaan
Waar ik zo graag wil komen
Daar waar geen leed kan bestaan

[chorus]:
Droomland, Droomland
O, ik verlang zo naar Droomland
Daar is steeds vree, dus ga met mij mee
Samen naar 't heerlijke Droomland

Zwerver, gij vindt daar vrede
Zieke, gij kent geen pijn
Daar wordt geen strijd gestreden
Daar waar mijn broeders nog zijn

[chorus]

Daar is steeds vree, dus ga met mij mee
Samen naar 't heerlijke Droomland

[chorus]

Songinformatie

Trivia

B-kant is cover van: Ray Charles - All I Ever Need Is You (1971).
ArtiestAndré Hazes,
Paul De Leeuw
 A-kant
Titel Droomland
Lengte 3:18
Componist(en) Johnny Ditch, John S. Fearis / Bewerking: Harry de Groot
Producer(s) Cor Bakker
 B-kant
Titel André Hazes - Ik meen 't (Live)
Lengte 3:20
Componist(en) Jimmy Holiday, Eddie Reeves, André Gerardus Hazes
Producer(s) Jacques Verburgt, John van de Ven
 
Platenlabel EMI
Catalogusnr 7 243 8 72027 2 6
Album Plugged


Positieverloop