Coverafbeelding Albert West - I Think I'm Gonna Love You Again

Albert West

I Think I'm Gonna Love You Again

  • Statistieken
  •   4 wkn Tipparade
  •   1979

Artiestinformatie

Geboortedatum   02-09-1949
Land   Nederland

Albert West (echte naam: Albert Westelaken) was een Nederlandse zanger en producer, geboren in Den Bosch. Zijn eerste vijf hits in 1969/1970 scoort hij als zanger van het Brabantse dansorkest The Shuffles. In 1973 verlaat hij de groep voor een solocarrière.

In mei 1973 wordt Ginny Come Lately (een cover van Brian Hyland) een hit in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het wordt in Nederland zijn eerste en tevens grootste solohit. In de jaren daarna brengt hij vooral covers van ballads uit.

In 1975 probeert Albert West naar het Eurovisiesongfestival te gaan, maar in de nationale voorronde legt hij het af tegen de latere winnaars, Teach-In.

In de jaren daarna wisselen Tipparadenoteringen en bescheiden hits elkaar af. In 1986 noteert West weer een klapper, als Give A Little Love (met Albert Hammond) de zesde plaats bereikt.

In 2009 viert West zijn 45-jarig jubileum met een tour langs theaters. Eind 2012 wordt West getroffen door een ruggenmerginfarct. In juni 2015 komt het nieuws dat West op 65-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van een aanrijding.

Songinformatie

ArtiestAlbert West
 A-kant
Titel I Think I'm Gonna Love You Again
Lengte 2:35
Componist(en) I. Bashan, F. Gordon, T. Winter
Producer(s) Will Hoebee
Engineer(s) John van den Houten
 B-kant
Titel Four Years Later
Lengte 2:42
Componist(en) Janschen, Janschens
Producer(s) Will Hoebee
Engineer(s) John van den Houten
 
Platenlabel Philips
Catalogusnr 6012 884
Album Hand In Hand

Positieverloop