Coverafbeelding Adele - Rolling in the deep
  • Statistieken
  •   29 weken
  •   1 piekpositie
  •   969 punten
  •   2010

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-05-1988
Land   Verenigd Koninkrijk

Britse zangeres, tekstdichter en gitarist, geboren als Adele Laurie Blue Adkins op 5 mei 1988 in Tottenham, Londen, Engeland.Hoewel ze al vroeg gebruik maakt van MySpace, maakt haar vriend een pagina voor haar muziek aan op de laatste dag van 2004. Tijdens haar tienerjaren heeft ze demo’s opgenomen die ze aan haar vriend geeft. Hij is onder de indruk en zet de nummers uiteindelijk op MySpace, waar ze behoorlijk vaak beluisterd worden en dit betekent een mooie springplank richting een platencontract.Haalt in mei 2006 haar einddiploma van The BRIT School for Performing Arts and Technology in Croyden. Een maand later publiceert ze twee liedjes op de vierde uitgave van het online artistieke blad PlatformsMagazine.com.Sindsdien toert ze in haar thuisland met kleine optredens en met haar beste vriend en collega-muzikant Jack Peñate, maar ook met Jamie T, Raul Midon, Devendra Banhart, Amos Lee en Karen Ann en de band Exist. Maakt haar eerste promotie solotoer in Groot-Brittannië in oktober 2007.Haar eerste plaat Hometown Glory [Pacemaker 1], waarin ze Tottenham looft, verschijnt op 22-10-2007 als limited editon 7 inch vinyl single op Jamie T's label Pacemaker Recordings. De B-kant bevat Best For Last.Op 09-06-2007 zingt Adele haar eigen compositie Daydreamer in de muziek-tv-show Later… with Jools Holland op BBC 2. Andere gasten zijn Paul McCartney, Björk, Exist en Ben Westbeech. Op 07-12-2007 is ze te zien in de talkshow Friday Night with Jonathan Ross op BBC 1 en brengt ze Chasing Pavements ten gehore. Een platencontract bij het onafhankelijke XL Recordings volgt snel.Op 8 februari 2009 won Adele twee Grammy Awards, voor beste nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest. Daarnaast won Adele in 2009 de European Border Breakers Award, een prijs voor artiesten die het buiten hun geboorteland goed doen. Eind 2009 en in 2010 schreef ze een nieuw album, wat voor een nog groter succes zou zorgen.In 21 januari 2011 bracht Adele het album 21 uit. Hiermee had ze hits als Rolling In The Deep, Set Fire To The Rain en Someone Like You. Rolling In The Deep behaalde twee keer de nummer 1-positie in de Top 40 en werd de bestverkochte single van 2011. Set Fire To The Rain werd de meest gedraaide plaat op de Nederlandse radio in 2011. Adele beheerste op 11 maart 2011 de Top 40 door zowel de nummer 1 en 2 positie te bezetten met de nummers Rolling In The Deep en Set Fire To The Rain. Kort daarna schreef Adele muziekgeschiedenis in Engeland. Het album 21 voerde op dat moment al 10 weken de Britse hitlijst aan, wat een nieuw record was. In dit jaar was het niet alleen feest voor Adele. Ze werd geopereerd aan haar stembanden en het herstel nam veel tijd in beslag.

Op 12 februari 2012 won Adele vijf Grammy Awards. Op 19 oktober 2012 beviel ze van haar zoontje Angelo James Konecki, van wie ze in eerste instantie de naam geheim wilde houden door hem in de media 'little peanut' te noemen. Samen met haar vriend Simon Konecki probeert ze haar privéleven zo veel mogelijk uit de schijnwerpers te houden.
In 2012 schreef ze ook het nummer Skyfall voor de gelijknamige 23e James Bond-film, waarmee ze vervolgens in 2013 de Oscar in de categorie beste muziek. Ze won ook de Grammy in de categorie beste zangeres internationaal. In december 2013 werd Adele benoemd tot lid in de Orde van het Britse rijk.Na een lange stilte rondom Adele waarin ze vooral aandacht wilde besteden aan haar gezin kwam ze in 2015 weer met een knaller binnen. Zo verrast Adele met de release van Hello, dat op 23 oktober verschijnt. Het nummer is de voorloper van haar derde studioalbum 25, dat op 20 november het levenslicht ziet. Hello is na Rolling In The Deep, Set Fire To The Rain en Skyfall haar vierde nummer 1-hit. De single komt van niets op 1 binnen in de lijst en is daarmee de 34e hit in de geschiedenis die deze prestatie levert. When We Were Young wordt de opvolger van Hello.


In het voorjaar van 2016 geeft Adele vier concerten in de Amsterdamse Ziggo Dome. Send My Love (To Your New Lover) wordt haar 13e Top 40-hit en wordt opgevolgd door Water Under The Bridge.Zoals bekend neemt de zangeres haar tijd voor een nieuw album en dat heeft ze nu ook gedaan. Na bijna zes jaar lanceert Adele op 15 oktober 2021 haar nieuwe single Easy On Me wat afkomstig is van haar dan nog te verschijnen album genaamd 30. Op 19 november verschijnt haar vierde studioalbum dan eindelijk. In december brengt ze haar tweede single Oh My God uit. Deze verving de track I Drink Wine, dat in eerste instantie werd aangekondigd als de tweede single. Na bijna een jaar is het dan op 26 oktober 2022 zo ver en brengt ze de populaire track I Drink Wine als single uit. Begin 2023 brengt ze de single Can I Get It uit.Songtekst

There's a fire starting in my heart.
Reaching a fever pitch and bringing me out the dark

Finally, I can see you crystal clear.
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare.
See how I leave, with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do.

There's a fire starting in my heart,
Reaching a fever pitch and it's bringing me out the dark

The scars of your love, reminds me of us.
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling...

We could have had it all... (you're gonna wish you, never had met me)...
Rolling in the Deep (Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart... (you're gonna wish you)... Inside of your hand (Never had met me)
And you played it... (Tears are gonna fall)... To the beat (Rolling in the deep)

Baby I have no story to be told,
But I've heard one of you and I'm gonna make your head burn.
Think of me in the depths of your despair.
Making a home down there, as mine sure won't be shared.

The scars of your love, remind you of us.
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling...

We could have had it all... (you're gonna wish you never had met me)...
Rolling in the Deep (Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart... (you're gonna wish you)... inside of your hand (Never had met me)
And you played it... (Tears are gonna fall)... To the beat (Rolling in the deep)
Could have had it all
Rolling in the deep.
You had my heart inside of your hand,
But you played it with your beating

Throw your soul through every open door (Whoa)
Count your blessings to find what you're looking for (Whoa-uh)
Turn my sorrow into treasured gold (Whoa)
And pay me back in kind- You reap just what you sow.

(You're gonna wish you... Never had met me)
We could have had it all (Tears are gonna fall... Rolling in the deep)
We could have had it all yeah (you're gonna wish you... never had met me)
It all (Tears are gonna fall)
It all
It all (Rolling in the deep)

We could have had it all (you're gonna wish you, never had met me)
Rolling in the deep (Tears are gonna fall rolling in the deep)
You had my heart inside... (you're gonna wish you)... of your hand (Never had met me)
And you played it... (Tears are gonna fall)... to the beat (Rolling in the deep)
We could have had it all ( you're wish you never had met me)
Rolling in the deep (tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart... ( you're gonna wish you)... Inside of your hand (Never had met me)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat.

Songinformatie

ArtiestAdele
Titel Rolling in the deep
Lengte 03:48
Platenlabel XL Recordings


Positieverloop