Coverafbeelding 2Pac & Notorious B.I.G. - Runnin'
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1997

Artiestinformatie

Geboortedatum   16-06-1971
Land   Verenigde Staten

Tupac Amaru Shakur (beter bekend als 2Pac en ook Makaveli genoemd) is gemeten naar platenverkoop één van de meest succesvolle Amerikaanse rappers. Rond zijn 12e maakt hij kennis met dansen en acteren en op zijn 15e begint hij met rappen. In 1991, als hij 20 is, komt zijn eerste solo-album uit (2Pacalypse Now). Dat doet vrij weinig, maar met zijn tweede plaat Stricyly 3 My N.I.G.G.A.Z. is het wel raak.

In 1994 raakt 2Pac zwaargewond door kogels bij een gewapende overval. Hij wordt tevens veroordeeld voor het aanranden van een fan en moet de gevangenis in. Terwijl hij daar zit, verschijnt zijn derde album Me Against The World. Het platenlabel Death Row Records legt de borg van 1,4 miljoen dollar voor hem op tafel, op voorwaarde dat 2Pac drie albums maakt. Hij gaat akkoord en komt met All Eyez On Me (een dubbelalbum), dat door velen wordt gezien als zijn beste werk.

Op 7 september 1996 gaat Tupac in het MGM Grand Hotel in Las Vegas naar een bokspartij van Mike Tyson. Als hij buiten is wordt hij opnieuw beschoten. Hij ligt een week in het ziekenhuis en verliest een long. Uiteindelijk sterft Tupac op 25-jarige leeftijd. Over de aanslag bestaan verschillende complottheorieën. Feit is dat de dader nooit gevonden is.


In 1999, ruim twee jaar na zijn dood, scoort 2Pac in ons land zijn grootste hit met Changes (drie weken nummer 1 en Alarmschijf).


Songinformatie

Artiest2Pac,
The Notorious B.I.G.
Titel Radio Edit
Lengte 3:15
Componist(en) 2Pac, Notorious B.I.G., Dramacydal
Producer(s) Easy Mo Bee
Mixage Moe Z.M.D.
Platenlabel Booty
Catalogusnr BOO 87004


Positieverloop