Anouk - Woman

  • 19 weken in de Top 40
  • 3 hoogste notering
  • 553 punten
  • 2009
Bewerken
Anouk

Afbeelding delen op

Anouk

Woman

Artiest Anouk
Titel Woman
Lengte 03:51
Componist(en) A. Teeuwe, T. Bomhof
Platenlabel EMI
Geboortedatum 08-04-1975
Land Nederland
Anouk Teeuwe is in haar jonge jaren zangeres in de band Shotgun Wedding, waarna ze kortstondig studeert aan het Rotterdamse conservatorium. Barry Hay ziet haar optreden in Den Haag en besluit voor haar te gaan schrijven. Mood Indigo, een tipparadenotering in 1996, is daarvan het eerste resultaat. 
 
Een jaar later verschijnt haar tweede single, Nobody’s Wife, waarmee Anouk de tweede plaats bereikt. Met de release van haar album Together Alone bevestigd ze haar kwaliteiten als het album drievoudig platina wordt. 
In 2009 is Three Days In A Row haar eerste nummer-1-hit in de Top 40. 
 
2013 is opnieuw een succesjaar voor Anouk. Zo verschijnt haar zevende studioalbum Sad Singalong Songs. Op dat album staat ook het nummer Birds, waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. Daarmee stond ons land, voor het eerst sinds 2004, weer eens in de finaleshow. Anouk eindigde als negende.
Later dat jaar is ze de achtste act die een reeks concerten Symphonica In Rosso doet in het Arnhemse Gelredome. Door stemproblemen kan ze er slechts twee van de drie concerten doen omdat de zangeres met stemproblemen door de griep heeft te kampen. Het geschrapte concert wordt in december in Amsterdam ingehaald. Eind november verschijnt de concertregistratie van de show van Anouk, waar ook Trijntje Oosterhuis een optreden verzorgt. 

In 2014 werkt Anouk samen met Afrojack op de single You And I en even later ook met Nicky Romero op Feet On The Ground. In november verschijnt haar achtste studioalbum, Paradise And Back Again. Met het succes van Places To Go, haar 31e hit en 17e Alarmschijf, passeert Anouk de Volendamse groep BZN op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts. Anouk bereikt daarmee ook de top 3 van meest succesvolle Nederlandse acts achter Marco Borsato en de Golden Earring. 
Ook wordt bekend dat Anouk de inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 heeft geschreven voor Trijntje Oosterhuis.
 
In 2015 vraagt de zangeres of Douwe Bob een duet met haar wil zingen. Hold Me wordt haar 32e Top 40-hit. New Day wordt in juni haar 18e Alarmschijf.

Songtekst van Anouk - Woman

I remember you stepped in the store
And you kept me standing in one place for way too long
There you smiled at me but all that I could say was just
'Hello sir what will it be'

You're a Jesus with shoes on
I can see the light in your hair
It's happening again
Ooh baby
Well have you told your mom
That you won't be coming home
Don't you worry now
She can do it on her own

You shot me
In my heart
And I just wanna be
Your woman

Now we're all alone
You make me lose my cool
I can't deny it and I can't pretend
What I see is what I get
Your arms around me
Here we stand

Now I believe that we can make it through
Take me as I am it's up to you
Can you see the things that nobody else can see
Think it over now that you still can
Are you tough enough to be my man
Or will you also try to walk away anyway
Well have you told your mom
That you won't be coming back
Boy you look so fine baby how about upstairs


Gerelateerde tags
Anouk

Positieverloop