Anouk - It's So Hard

  • 6 weken in de Top 40
  • 23 hoogste notering
  • 82 punten
  • 1998
Bewerken
Anouk

Afbeelding delen op

Anouk

It's So Hard

Artiest Anouk
Lengte 04:29
Platenlabel Dino
Geboortedatum 08-04-1975
Land Nederland
Anouk Teeuwe is in haar jonge jaren zangeres in de band Shotgun Wedding, waarna ze kortstondig studeert aan het Rotterdamse conservatorium. Barry Hay ziet haar optreden in Den Haag en besluit voor haar te gaan schrijven. Mood Indigo, een tipparadenotering in 1996, is daarvan het eerste resultaat. 
 
Een jaar later verschijnt haar tweede single, Nobody’s Wife, waarmee Anouk de tweede plaats bereikt. Met de release van haar album Together Alone bevestigd ze haar kwaliteiten als het album drievoudig platina wordt. 
In 2009 is Three Days In A Row haar eerste nummer-1-hit in de Top 40. 
 
2013 is opnieuw een succesjaar voor Anouk. Zo verschijnt haar zevende studioalbum Sad Singalong Songs. Op dat album staat ook het nummer Birds, waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. Daarmee stond ons land, voor het eerst sinds 2004, weer eens in de finaleshow. Anouk eindigde als negende.
Later dat jaar is ze de achtste act die een reeks concerten Symphonica In Rosso doet in het Arnhemse Gelredome. Door stemproblemen kan ze er slechts twee van de drie concerten doen omdat de zangeres met stemproblemen door de griep heeft te kampen. Het geschrapte concert wordt in december in Amsterdam ingehaald. Eind november verschijnt de concertregistratie van de show van Anouk, waar ook Trijntje Oosterhuis een optreden verzorgt. 

In 2014 werkt Anouk samen met Afrojack op de single You And I en even later ook met Nicky Romero op Feet On The Ground. In november verschijnt haar achtste studioalbum, Paradise And Back Again. Met het succes van Places To Go, haar 31e hit en 17e Alarmschijf, passeert Anouk de Volendamse groep BZN op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts. Anouk bereikt daarmee ook de top 3 van meest succesvolle Nederlandse acts achter Marco Borsato en de Golden Earring. 
Ook wordt bekend dat Anouk de inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 heeft geschreven voor Trijntje Oosterhuis.
 
In 2015 vraagt de zangeres of Douwe Bob een duet met haar wil zingen. Hold Me wordt haar 32e Top 40-hit. New Day wordt in juni haar 18e Alarmschijf.

Songtekst van Anouk - It's So Hard

I'm just thinkin' about the child in me,
That I'm sometimes feeling inside
And I'm figuring out just what it is
That makes me feel so small

Is it you, that hurts me when I give myself
Every day and every night
Am I too blind to see that it doesn't work out
Did I really ask too much of you baby
Do you mean to tell me that's the way it is
Do you mean to say

It's all so hard, It's so hard
It's all so hard, It's so hard

As I search for an answer, I see the clear blue sky
And I know that you're the one to blame
And I feel so naïve
When you say that our love to you was just a game
I dream, my dream, I'm sane, I'm insane
Oh, please don't, please don't speak to me that way
Do you mean to tell me that's the way it is
Do you mean to say

It's all so hard, It's so hard
It's all so hard, It's so hard
Damned it's so hard, why you're so hard
Why you're so hard, It's tearing me apart


Gerelateerde tags
Anouk

Positieverloop