Anouk - Everything

  • 8 weken in de Top 40
  • 12 hoogste notering
  • 155 punten
  • 2002
Bewerken
Anouk

Afbeelding delen op

Anouk

Everything

Artiest Anouk
Platenlabel Dino
Geboortedatum 08-04-1975
Land Nederland
Anouk Teeuwe is in haar jonge jaren zangeres in de band Shotgun Wedding, waarna ze kortstondig studeert aan het Rotterdamse conservatorium. Barry Hay ziet haar optreden in Den Haag en besluit voor haar te gaan schrijven. Mood Indigo, een tipparadenotering in 1996, is daarvan het eerste resultaat. 
 
Een jaar later verschijnt haar tweede single, Nobody’s Wife, waarmee Anouk de tweede plaats bereikt. Met de release van haar album Together Alone bevestigd ze haar kwaliteiten als het album drievoudig platina wordt. 
In 2009 is Three Days In A Row haar eerste nummer-1-hit in de Top 40. 
 
2013 is opnieuw een succesjaar voor Anouk. Zo verschijnt haar zevende studioalbum Sad Singalong Songs. Op dat album staat ook het nummer Birds, waarmee de zangeres ons land vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival. Daarmee stond ons land, voor het eerst sinds 2004, weer eens in de finaleshow. Anouk eindigde als negende.
Later dat jaar is ze de achtste act die een reeks concerten Symphonica In Rosso doet in het Arnhemse Gelredome. Door stemproblemen kan ze er slechts twee van de drie concerten doen omdat de zangeres met stemproblemen door de griep heeft te kampen. Het geschrapte concert wordt in december in Amsterdam ingehaald. Eind november verschijnt de concertregistratie van de show van Anouk, waar ook Trijntje Oosterhuis een optreden verzorgt. 

In 2014 werkt Anouk samen met Afrojack op de single You And I en even later ook met Nicky Romero op Feet On The Ground. In november verschijnt haar achtste studioalbum, Paradise And Back Again. Met het succes van Places To Go, haar 31e hit en 17e Alarmschijf, passeert Anouk de Volendamse groep BZN op de ranglijst van meest succesvolle Top 40-acts. Anouk bereikt daarmee ook de top 3 van meest succesvolle Nederlandse acts achter Marco Borsato en de Golden Earring. 
Ook wordt bekend dat Anouk de inzending voor het Eurovisiesongfestival van 2015 heeft geschreven voor Trijntje Oosterhuis.
 
In 2015 vraagt de zangeres of Douwe Bob een duet met haar wil zingen. Hold Me wordt haar 32e Top 40-hit. New Day wordt in juni haar 18e Alarmschijf.

Songtekst van Anouk - Everything

Now I believe that what I used to think was a lie is really alive
Now I can see there's only one place to reach
Only one thing to preach and that's the highest
It's the strangest thing that I can feel so much

There is no reason, there is no logic to feelings
'Cause when love is the dealer I'm addicted
So fascinated, I can't stop this constant craving
You're contagious
It's the strangest thing that I can feel so much
For someone, somehow

[Chorus]
And I cannot hide, even if I try
You mean everything to me
Any fool can see, what you've done to me
You mean everyhing to me
And when you're not her, I jsut cry
And when you're not here, I could die

The best is still to come dear
The best is still to come for us

It's the strangest thing that I can feel so much
For someone, somehow

[chorus]


Gerelateerde tags
Anouk

Positieverloop