Afrojack ft. Eva Simons - Take over control

  • 12 weken in de Top 40
  • 12 hoogste notering
  • 170 punten
  • 2010
Bewerken
Afrojack ft. Eva Simons

Afbeelding delen op

Afrojack ft. Eva Simons

Take over control

Artiest Afrojack,
Eva Simons
Lengte 03:28
Platenlabel Wall Recordings
Geboortedatum09-09-1987
LandNederland
Nick van de Wall ontleent zijn artiestennaam aan de vele kapsels die hij in zijn beginjaren had. Daarbij schuwde hij ook het afrokapsel niet. Met Drop Down (Do My Dance) staat Afrojack, samen met The Partysquad, voor het eerst in de Top 40.
 
In 2010, twee jaar later, werkt hij samen met Eva Simons en bereikt Take Over Control de twaalfde plaats. In 2011 breekt Afrojack overal door als Give Me Everyting (met Pitbull, Ne-Yo en Nayer) een wereldhit wordt. In de Top 40 staat de single twee weken op 1. The Spark is in 2013 zijn tiende notering in de Top 40. 
 
Ten Feet Tall, zijn nieuwe single en Alarmschijf, ging wereldwijd in premiere tijdens de reclame-onderbreking van de Superbowl. Meer dan 115 miljoen mensen konden daardoor kennis maken met de track. Het nummer wordt gebruikt in de commercial van het Amerikaanse bier, Bud, dat tegelijk met de release ook een nieuwe verpakking introduceert. 
 
Terwijl Ten Feet Tall in de Top 40 staat verschijnt ook de nieuwe single van Anouk, You & I, waarvan Afrojack de productie voor zijn rekening nam. Ook werkt hij samen met Thirty Seconds To Mars op Do Or Die. Die track wordt halverwege april uitgeroepen tot Dance Smash bij 538. Een week later krijgt ook Dynamite, nu samen met Snoop Dogg, die titel.
Daarmee is de Nederlandse dj de tweede act in de geschiedenis van de schijf die daar, in twee opvolgende weken met twee verschillende tracks, in slaagt. 
 
Op 17 mei verschijnt zijn debuutalbum, Forget The World.

Gerelateerde tags

AfrojackEva Simons

Positieverloop