Vandaag: Spice Girls op het witte doek

- Vandaag

 Spice Girls
Vandaag: Spice Girls op het witte doek

Als er eind jaren 90 een groep hip-en-happening is dan is het wel de Spice Girls. Het vijftal is sinds 23 januari 1998 op het witte doek te zien in de V.S.

De Spice Girls breken in 1996 succesvol door met Wannabe dat twee weken in de Top 40 staat. In de daaropvolgende anderhalf jaar scoren ze nog vijf Top 40-hits. Op het moment dat hun zesde hit, Too Much, in de lijst staat gaat ook hun bioscoopfilm Spice World in première.

De film laat de Spice Girls zien in Londen waarbij ze zich opmaken voor een concert in de Royal Albert Hall. In de film zijn gastrollen weggelegd voor onder meer Elton John, Elvis Costello, Roger Moore en Meat Loaf. Met een budget van 30 miljoen dollar levert de film ruim het drievoudige op. Op 23 januari, zo’n vier weken na de première in het Verenigd Koninkrijk, is het vijftal ook te zien in de Verenigde Staten.

Hoewel er financieel geen windeieren zijn gelegd kon de film niet rekenen op lovende kritieken. Bij de Golden Raspberry Awards werden de dames onderscheiden voor de slechtste acteerprestaties. Tien andere nominaties werden niet ‘verzilverd’.

Dat de groep nog steeds populair is blijkt in 2019 als een serie reünieconcerten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland uitverkocht raakt. De Spice Girls praten sindsdien over een nieuwe wereldtournee. 

De nummer 1-hits van 23 januari:
2010: FIREFLIES- Owl City
2016: LOVE YOURSELF- Justin Bieber