Vandaag: Justin Bieber flikt een knap kunstje

- Vandaag

 Justin Bieber
Vandaag: Justin Bieber flikt een knap kunstje

Op 17 september 2016 stoot Justin Bieber zichzelf van de eerste plaats in de Top 40 dankzij zijn bijdrage aan Let Me Love You van DJ Snake. Het is niet de eerste keer dat hij dit kunstje flikt.

Negen maanden geleden deed de Canadese superster het ook al. Toen hij steeg hij naar de eerste plaats met Love Yourself terwijl hij die week daarvoor nog op nummer 1 stond met Sorry. Dat was sowieso al een bijzondere prestatie, want in de hele Top 40-geschiedenis waren er nog maar drie acts die eerder zichzelf ooit van de eerste plaats hadden gestoten: The Beatles, Mud en Adele.

Na Love Yourself scoorde Justin nog een hitje met Children, maar die kwam niet in de buurt van de eerste plaats. Zijn volgende nummer 1-hit werd Cold Water. Nadat deze samenwerking met Major Lazer en zes weken op 1 had gestaan, werd die direct opgevolgd door Let Me Love You van DJ Snake. Ook die track werd ingezongen door Justin Bieber. Daarmee werd hij de tweede act die zichzelf meer dan één keer op nummer 1 wist af te lossen. The Beatles deden dit in 1965 en 1965 maar liefst drie keer. En net als Justin deden zij dit binnen een periode van tien maanden.

Maar dat alles was niet het enige bijzondere aan de nummer 1-notering van Let Me Love You. Voor Justin Bieber betekende dit ook zijn vijfde nummer 1-hit binnen één jaar tijd. Precies 52 weken geleden scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit met What Do You Mean. De enige andere act die zo snel zijn eerste vijf nummer 1-hit op zijn naam schreef was – wederom – The Beatles. Die hadden er zelfs maar 51 weken voor nodig.

Op deze dag zijn onder meer Nea (1987) en ArrDee (2002) jarig.

De nummer 1-hits van 17 september:
2005: You're Beautiful- James Blunt
2011: Moves Like Jagger- Maroon 5 featuring Christina Aguilera
2016: Let Me Love You- DJ Snake feat. Justin Bieber