Vandaag: Brits unicum voor Justin Bieber

- Vandaag

 Justin Bieber
Vandaag: Brits unicum voor Justin Bieber

Justin Bieber scoort in het Verenigd Koninkrijk zijn derde nummer 1-hit en dat is ook een hele bijzondere.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Britse hitlijst weet een nog actief zijnde zanger zichzelf van de eerste plaats te verdrijven. Sorry komt daarmee op nummer 1 en Love Yourself neemt de eerste plaats over.

De samensteller van de Britse hitlijst, Official Charts, is vrij specifiek bij de onthulling van het record want in 2005 wist ook Elvis Presley twee opeenvolgende nummer 1-hits te scoren. Dat succes was echter te wijten aan het opnieuw uitgeven van de eerdere hits Jailhouse Rock en One Night. Justin Bieber is de eerste nog levende artiest die zichzelf op nummer 1 weet te vervangen. De laatste act die bij leven zichzelf wist te vervangen op nummer 1 was The Beatles die toen She Loves You and I Want To Hould Your Hand wisten om te ruilen aan top van de Britse hitlijst.

In de Nederlandse Top 40 zou Justin Bieber ook de nummer 1-hits Sorry en Love Yourself gaan omwisselen maar dat gebeurde uiteindelijk pas op 9 januari 2016. In de Top 40 wisten The Beatles (tot twee keer toe), Mud en Adele zichzelf eerder van de nummer 1-troon te stoten.

Vandaag zijn onder meer Hugel (1987) en Jin (BTS, 1992) jarig.

De nummer 1-hits van 4 december:
2004: 1001 Arabian Nights - Ch!pz
2010: Just The Way You Are - Bruno Mars
2021: Easy On Me - Adele