Top 40

week 20 (19 mei 2018)


Positie
Vorige
Weken
Audio
Video
Piek
Punten
4
10
5
Details Daddy Yankee - Dura
105
 
4
128
8
9
11
Details Fais - Know you better
911
 
8
177
14
13
13
Details Dua Lipa - IDGAF
1313
 
4
396
19
24
9
Details Chef'Special - Nicotine
249
 
19
83
24
27
2
Details Ed Sheeran - Happier
272
 
24
31
26
23
16
Details Drake - God's plan
2316
2
484
29
29
5
Details Nielson - Diamant
295
29
50
31
31
4
Details Zayn - Let me
314
 
29
42
38
35
22
Details Dua Lipa - Homesick
3522
 
2
606
40
30
38
Details Avicii - Wake me up!
3038
 
1
1100


28 Reacties


Log in om te reageren.

Robin Beijer  - 
Dat een nummer met 100 % gemaakt wordt bij 538 betekent niet dat het ook in de top 40 komt. Maar een relatief kleine groep mensen stemt bij Maak ‘t of kraak ‘t.
Joost Augusteijn  - 
Goede discussie over een betrouwbare hitlijst van Marco, Gaatze en Rudy. Soms wat fel, maar wel goed om naar een betrouwbare hitlijst te streven.
Gaatze Wijma  - 
Top40gebruikernaam. Billboard hot 100 is voor Amerika. En ik heb het ook NEDERLANDSE hiphop. Beter lezen
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
@Gaatze wijma accepteer gewoon dat hiphop onderdeel is van pop muziek, kijk een keer naar de billboard hot 100 deze staat vol met hiphop, tijden zijn veranderd.....
Martijn Schipper  - 
Veel succes bij Radio 10 Jeroen!
Julian  - 
Keuzes voor AS vanmiddag: Bastille, Selena Gomez, Years & Years, Shawn Mendes
Top40gebruikersnaam Top40gebruikersnaam  - 
Keuze voor alarmschijf of dance smash: tiesto ft post malome jackie chan
Silento123  - 
Keuzes voor AS Clean Bandit ft. Demi Lovato en Christina Aguilera ft. Demi Lovato
Mark Heemskerk  - 
Dancesmash-Clean Bandit feat Demi Lovato-Solo Alarmschijf-Shawn Mendes
Ivar Sip  - 
Toch raar dat een track die met 100% wordt gemaakt bij Maak 't of Kraak 't niet de top 40 haalt (Brennan Heart), bewijst toch weer hoe nietszeggend dat hele zooitje is.
Marco Gerritsen  - 
Dura maakt met de Alarmschijf-airplay van vorige week een flinke klapper. Ook Remind Me To Forget, Leave A Light On en Nicotine hebben de weg omhoog goed te pakken. Daaronder op de binnenkomers na weinig aan de hand, Draai Het om op 28 snap ik helemaal niks van maar oke. Mooi dat This Is America binnenkomt.
Frank Zweers  - 
@Marco zoals ik al zei radioindustrie . Ongeacht het aantal draaibeurten. Een track moet op meerdere playlists staan om een hit te worden. Draai het om staat op de 538 playlist en wordt gedraaid.
Frank Zweers  - 
Outlaw Willem is de 40ste Nederlandse inzending voor het ESF die de Top 40 haalt. Waylon heeft na 10 weken tipparade de Top 40 gehaald een evenaring van OG3Ne vorig jaar die als ESF track ook na 10 weken tipparade alsnog de Top 40 haalde. De andere twee binnenkomers van deze week hebben de Tipparade overgeslagen.
Marco Gerritsen  - 
Draai Het Om staat helemaal niet op de 538 playlist, is misschien eens gedraaid als Trending Track, maar daar blijft het dan bij en dat is hoog uit 4 spins per week en dan moet die er elke dag bij gezeten hebben.
Frank Zweers  - 
Getipt als trending track dat is Sofiane niet gelukt.
Marco Gerritsen  - 
tracks van SFB met dezelfde stats als Draai Het Om kwamen ook vaak als trending track en haalden het niet, gewoon een onterechte binnenkomer zeker op deze positie.
Frank Zweers  - 
Ok als je graag je eigen waarheid wilt horen be my guest ;-
Marco Gerritsen  - 
@ Frank nee, wil ik niet hoor. Maar ik ga mezelf ook niet in allerlei bochten wringen om alles wat in de Top40 gebeurt maar goed te kunnen praten. De enige reden dat Draai Het Om binnenkomt en Soufiane niet is omdat het een toegankelijker nummer is voor de Top40. Qua stats is er gewoon geen normale reden te bedenken.
Frank Zweers  - 
Het is wel veelzeggend dat zijn nieuwste track radiovriendelijker is .Geproduceerder ook.
Lucas  - 
1100 punten is een mooi totaal om op te eindigen voor Wake Me Up! c:
Gaatze Wijma  - 
Ja hoor. Weer nephits in de top 40 dankzij spotify ed. Dankzij opkoping komen dit soort dingen in de lijst en goede nummers maken geen kans. Zoals bv Ilse Delange. Streaming is net zoals betrouwbaar als downloaden op een gegeven moment. Jammer, had DE manier van meten moeten worden. Maar is niets betrouwbaarder dan downloaden. Even buiten die binnenkomers zijn er nog een paar minpunten. Shawn Mendes en Sigala zakken, Nielson en Zayn blijven staan en Ed Sheeran stijgt slechts 3 plekken. Gelukkig meer pluspunten. Calvin Harris, Ariana Grande, David Guetta (Flames) blijven staan. David Guetta had zelfs nog wel een paar plaatsen mogen stijgen. Gelukkig stijgen Daddy Yankee, Fais, Kygo,Tom Walker,Chef'special en Mr Probz. Nicky jam zakt gelukkig slechts 2 plekken na die enorme val uit de top 3 vorige week. Luis Fonsi, Blof en Dua Lipa (homesick) zakken gelukkig langzaam. DS wordt denk ik voor Armin van Buuren met Blah Blah Blah en Shawn Mendes met Where Were You In The Morning AS
Marco Gerritsen  - 
@ Gaatze: je hebt het over nephits terwijl alle 3 binnenkomers zowel in de Spotify als de downloadlijst zichtbaar zijn. En noemt dan Ilse Delange als voorbeeld, terwijl die in beide niet te vinden is
Gaatze Wijma  - 
Nee ze is niet te vinden. Maar ik vind dat zelf een goede track. Bovendien is het al eens op tv geweest dat er gesjoemeld wordt met streaming.
Nick de de Rooij  - 
Jeroen gaat stoppen!😭😭😭
Rudy Roelandts  - 
Vroeger kocht je één vinyl single, daarna één cd single, daarna kocht je één mp3/m4a, ... dus mag per Spotify / Apple Music gebruiker een nummer maar één keer meetellen, dan blijft streaming naar hitlijsten toe eerlijk, nu laten fans een nieuw nummer van hun idool een hele dag op repeat streamen, daar zetten de artiesten zelfs toe aan dus één stream per gebruiker meetellen (ook al stream je 't elke dag), en je hebt weer hitlijsten zoals ze er met één vinylsingle uitzagen
Gaatze Wijma  - 
Sorry Rudy, dat is niet helemaal waar. Er zijn instanties/bedrijven die net zoals destijds bij het downloaden gewoon telkens een ip adres verversen en zo lijkt het alsof ze van verschillende gebruikers komen. Dat is ook een tijdje geleden op tv geweest.
Wesley Steenbergen  - 
Welkom bij Radio10 Jeroen! En ik hoop je daar snel te horen!! PS. Jammer dat je de Top40 niet meeneemt
Martijn Schipper  - 
Leuke AS en DS deze week, zullen er vast allebei wel n keertje in komen. Outlaw In ‘Em houdt het vast niet lang vol. Ook leuk dat This Is America er weer in zit en Draai Het Om mag ook nog wel even blijven. Ook verrast dat Hey Meisje al zakt. Groot compliment voor Wulf, Chef’ Special, Tom Walker en Kygo