Wekelijks gaan we terug naar de top 10 van de Lijst der Lijsten in een bepaald jaar. Op 15 maart 2014 werd het debuutalbum van Afrojack van een top 10-hit voorzien: Ten Feet Tall.

Negen Top 40-hits, twee top 10-hits, één nummer 1-hit. Afrojack timmerde in de periode 2008-2013 aardig aan de weg. Reden genoeg voor de Spijkenissenaar, wiens echte naam Nick van der Wall is, om na al die jaren een debuutalbum uit te brengen. Met het album Forget The World ging Afrojack het groots aanpakken. Gevestigde namen als Snoop Dogg, Wiz Khalifa en Sting werden gestrikt als vocalisten op het album. Tevens had Afrojack eerder in 2013 een hitje met As Your Friend, een samenwerking met Chris Brown. Deze track is op de Deluxe Edition te vinden, evenals zijn remix van Sovereign Light Cafe van Keane.

De leadsingle  van Forget The World werd The Spark. Op deze housetrack is de onbekende Amerikaanse zanger Spree Wilson te horen. Deze plaat werd in Europa overwegend succesvol, met onder meer een top 5-notering in zowel Vlaanderen als Wallonië. In Nederland was nummer 14 echter het hoogst haalbare. Niet onverdienstelijk, maar ook geen moeilijk te evenaren prestatie. Zeker niet voor iemand die tot de wereldtop van de DJ's wordt geschaard. Met de tweede single Ten Feet Tall moest Afrojack een hogere klassering uit het vuur kunnen slepen.

Ook op deze plaat werd de rol van vocalist vervuld door een onbekende Amerikaan. Ditmaal ging het om Stephen Wrabel, die enkel zijn achternaam als artiestennaam gebruikt. Ten Feet Tall wist een notering in de Billboard Hot 100 af te dwingen, maar kwam niet verder dan de allerlaatste plaats. In Nederland verging het de track stukken beter. Ten Feet Tall werd de derde top 10-hit voor Afrojack, na Give Me Everything (nr. 1 in 2011) en Can't Stop Me (nr. 8 in 2012). Met Ten Feet Tall kwam de Zuid-Hollandse diskjockey tot nummer 9.
 
De top 10 van 15 maart 2014
 
1. RATHER BE - Clean Bandit feat. Jess Glynne
Het studententrio Jack Patterson, Grace Chatto en Neil-Amin Smith kwam in contact met elkaar toen het drietal studeerde op het Jesus College, een universiteit in de Britse stad Cambridge. In 2009 vormden ze de danceact Clean Bandit. In 2014 wilde Clean Bandit de Europese hitlijsten veroveren met het album New Eyes en de hitsingle Rather Be. Deze plaat bevatte een unieke dancesound met invloeden van klassieke muziek. Rather Be stond liefst elf weken op nummer 1, werd de grootste hit van het jaar en zorgde ook voor de doorbraak van de Londense zangeres Jess Glynne.
 
 
2. DARK HORSE - Katy Perry ft. Juicy J
 
 
3. ALL OF ME - John Legend
 
 
4. COUNTING STARS - OneRepublic
 
 
5. STOLEN DANCE - Milky Chance
Zanger Clemens Rehbein en producent Philipp Dausch ontmoetten elkaar op de middelbare school in hun geboorteplaats Kassel. Ze gingen vervolgens als duo de muziekwereld in onder de groepsnaam Milky Chance. Ze deden jarenlang over het schrijven van hun debuutsingle Stolen Dance, maar de Duitsers kregen waan voor hun geld. Het werd de Europese doorbraak van Milky Chance en eindigde op de tweede plaats in de Top 40. Dit succes is tot op de dag van vandaag bij lange na niet geëvenaard door het latere werk van Milky Chance.
 
 
6. ADDICTED TO YOU - Avicii
 
 
7. TIMBER - Pitbull feat. Ke$ha
 
 
8. BUDAPEST - George Ezra
George Ezra was nog nooit in Boedapest geweest toen hij een lied ging schrijven met deze stad als titel (weliswaar naar het Engels vertaald). Naar eigen zeggen had de jonge Brit de intentie om de trein naar de Hongaarse hoofdstad te pakken, maar door een fikse kater slaagde hij daar niet in. Dus besloot hij een lied te schrijven over mijlen van Boedapest verwijderd zijn. Het pakte goed uit en werd de doorbraak van Ezra. Budapest kwam uiteindelijk tot plaats 3.
 
 
9. TRUMPETS - Jason Derulo
 
 
10. TEN FEET TALL - Afrojack featuring Wrabel