Top 40 Classic - Niels Geusebroek bestormt Top 40

Wekelijks gaan we terug naar de top 10 van de Lijst der Lijsten in een bepaald jaar. Op 21 september 2013 steeg Niels Geusebroek naar de eerste plaats met Take Your Time Girl.

Niels Geusebroek (geboren op 4 augustus 1979) was een van de oprichters van de band Silkstone, die in 2002 (nr. 40 met Ready) en 2008 (nr. 35 met Here In Your World) bescheiden Top 40-succesjes boekten. In 2009 werd de formatie opgeheven en kon Geusebroek zich richten op een solocarrière. Door middel van het talentenjacht The Voice Of Holland had hij de springplank naar landelijk succes gevonden. Hij werd in januari 2012 geëlimineerd in de halve finale. In december van dat jaar scoorde hij zijn eerste Top 40-hit zonder zijn inmiddels ex-collega's van Silkstone. Samen met hardstyle-dj Wildstylez kwam Geusebroek tot nummer 3 met Year Of Summer.

Op 29 augustus 2013 was Niels Geusebroek te gast in het programma van Ruud de Wild bij Radio 538. 538-nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood was op dat moment zwanger en Geusebroek kreeg de opdracht om een lied te schrijven rondom de hartslag van de ongeboren baby van Zwitserlood. Het eindresultaat Take Your Time Girl vertolkte de Amsterdammer tijdens de show en de reacties daarop waren zo positief, dat Niels Geusebroek de plaat uit ging brengen op single. Een week later werd Take Your Time Girl reeds gebombardeerd tot Alarmschijf. In de week dáárna kwam Niels Geusebroek met deze ballad op nummer 14 binnen in de Top 40.

Op 21 september 2013 steeg Take Your Time Girl naar de eerste plaats. Tussen de dag waarop de plaat in premiere ging en de dag waarop hij naar nummer 1 steeg, zitten slechts 23 dagen! Het zorgde ook voor vers bloed aan kop, want de voorgaande 22 weken werd de eerste plek in totaal bezet door slechts twee platen: Blurred Lines van Robin Thicke, T.I. en Pharrell, en Wake Me Up! van Avicii. Beide hits stonden elf weken op de koppositie. Niels Geusebroek moest het daarentegen doen met slechts twee weken. In die twee weken wist hij wel een nummer 1-notering voor Katy Perry met haar single Roar te voorkomen.

In december 2013 trad Niels Geusebroek op in het Patronaat in Haarlem. Daar vertolkte hij Take Your Time Girl, maar niet op de hartslag van de baby van Hannelore Zwitserlood. Enkele dagen voordat de zanger het optreden gaf, nam hij op zijn telefoon de hartslag op van het aanstaande kindje van hemzelf. Nadat zijn hartslag dat van het toekomstige dochtertje van Zwitserlood verving in Haarlem, maakte Geusebroek aan het publiek bekend dat hij vader werd. Op 1 januari 2014 beviel Hannelore Zwitserlood van haar dochtertje Olivia en op 6 juli 2014 kreeg Niels Geusebroek zoontje Noah.
 
Overige feiten
  • Katy Perry steeg naar de tweede plaats met Roar. De eerste single van het album Prism bereikte daardoor dezelfde hoogste positie als California Gurls, de eerste single van het voorgaande album Teenage Dream uit 2010.  In tegenstelling tot Teenage Dream leverde Prism in 2014 wel een nummer 1-hit: Dark Horse.
  • De Rotterdamse dj Eelke Kleijn scoorde een top 10-hit met Ein Tag Am Strand. De instrumentale dancetrack steeg als een raket naar de negende plaats, maar dat was direct het plafond voor Kleijn. Ein Tag Am Strand was zijn enige grote hit. In 2014 bleef Mistakes I've Made steken op nummer 33.
De top 10 van 21 september 2013
 
1. TAKE YOUR TIME GIRL - LIVE @ RUUD DE WILD, 538 - Niels Geusebroek
 
 
2. ROAR - Katy Perry
 
 
3. WAKE ME UP! - Avicii
 
 
4. PAPAOUTAI - Stromae
 
 
5. ANIMALS - Martin Garrix
 
 
6. VANDAAG - Bakermat
 
 
7. WAVES - Mr Probz
 
 
8. TALK DIRTY - Jason Derulo feat. 2 Chainz
 
 
9. EIN TAG AM STRAND - Eelke Kleijn
 
 
10. BLURRED LINES - Robin Thicke feat .T.I. + Pharrell