Top 4: Vrouwen op 1

- Top 4

 Adele Jess Glynne Alexis Jordan
Top 4: Vrouwen op 1

P!nk staat inmiddels voor de vijfde week op nummer 1 met What About Us. Als je daar de drie weken van Just Give Me A Reason uit 2013 bij optelt, kom je op acht weken uit. 

Daarmee staat ze nu alleen op de vijfde plaats in het overzicht van zangeressen die dit decennium het langst op nummer 1 stonden. Vorige week deelde ze die plek nog met Britney Spears. Welke zangeressen staan er nu nog boven P!nk. Dat lees je in deze top 4.

ADELE - 19 weken
Als het om nummer 1-hits gaat is Adele de absolute koningin. Zij stond in totaal 19 weken op nummer 1 en al die nummer 1-hits scoorde zij in dit decennium. Het langst bezette zij de eerste plaats met Rolling In The Deep uit 2011, dat 7 weken de lijst aanvoerde. Ondanks haar recordaantal nummer 1-hits is zij op punten niet de succesvolste zangeres van de jaren 10. Die eer gaat naar Rihanna. Daarnaast moet zij ook Katy Perry nog boven zich dulden. Deze twee zangeressen ontbreken in deze top 4, want zij stonden dit decennium respectievelijk slechts 0 en 2 weken op de eerste plaats.

 

JESS GLYNNE- 11 weken
Jess Glynne scoorde tot nu toe slechts één nummer 1-hit, maar die stond zo lang op de eerste plaats, dat ze toch een plekje verdient in dit overzicht. Deze Britse zangeres stond elf weken op de eerste plaats dankzij haar bijdrage aan de hit Rather Be van Clean Bandit uit 2014. Rond dezelfde tijd scoorde ze nog een top 5-hit als zangeres op My Love van Route 94 en een jaar later had ze haar eerste solohit met Hold My Hand, die niet verder kwam dan de 15e plaats. Nadien heeft Jess Glynne niet meer in de hitlijst gestaan. 

MØ - 11 weken
De Deense zangeres Mø heeft precies even lang op nummer 1 gestaan als Jess Glynne en ook zei deed dit door middel van featuringbijdragen. Het enige verschil is dat zij haar 11 weken bijeen sprokkelde met twee nummer 1-hits: Lean On uit 2015 en Cold Water uit 2016. Beide nummers waren samenwerkingen met Major Lazer. Net als Jess Glynne scoorde ze ook één solohit. Haar Final Song stond in 2016 17 weken in de lijst, maar bereikte als hoogste positie slechts de 20e plaats. 

ALEXIS JORDAN- 10 weken
Voor de nummer 4 in deze top 4 moeten we helemaal terug naar 2011. Dat is namelijk zowel het eerste als het laatste jaar dat Alexis Jordan een Top 40-hit scoorde (al stond ze in de eerste twee weken van 2012 nog wel laag met Got 2 Luv U genoteerd). 2011 was daarmee hét jaar voor deze Amerikaanse zangeres. Ze scoorde vier Top 40-hits, waarvan haar debuuthit Happiness 10 weken op de eerste plaats verbleef. Als klap op de vuurpijl werd dit nummer ook nog eens de grootste hit van het jaar en Alexis werd de op twee na succesvolste zangeres van het jaar, achter Rihanna en Adele. Momenteel bekleedt Happiness de 16e plaats in de ranglijst van grootste hits aller tijden en daarmee is het nog altijd de grootste hit in de Top 40-geschiedenis die wordt gezongen door een Amerikaanse zangeres.