Top 4: Moe

- Top 4

 Nico HaakEnrique iglesias Anastacia
Top 4: Moe

Het is woensdag. Je moet nog tot en met vrijdag werken, maar toch kun je die ene gaap niet onderdrukken. Vermoeidheid. In de geschiedenis van de Top 40 zijn er tal van artiesten die dit bezongen hebben. Je krijgt de vier grootste 'vermoeiende' hits voor je kiezen.

1 SICK AND TIRED - Anastacia (#2 in 2004, 520 punten)
De grootste hit over vermoeidheid staat op naam van Anastacia. De zangeres wordt in Sick And Tired niet alleen moe van een lover die oneerlijk is, ze wordt er zelfs ziek van. Aan het begin van de track zingt een achtergrondzanger 'Dil La Liya Be-parvat dey naal'. Wat dit betekent? Het is Punjabi en vrij vertaald zingt hij: 'Ik heb mijn hart gegeven aan iemand die er niet om geeft.' Weet je dat ook weer...


2 TIRED OF BEING SORRY - Enrique Iglesias (#3 in 2007, 498 punten)
De titel van de track verraadt al waar Enrique helemaal klaar mee is: zijn excuses aanbieden. Toch is dat niet helemaal waar: Tired Of Being Sorry is namelijk een cover van de Amerikaanse band Ringside. Sterker nog: Scott Thomas, zanger en tekstschrijver van de groep, zat achter de knoppen om de versie van Enrique te produceren. Tekstueel gezien zijn de versies nagenoeg hetzelfde, alleen werden de straatnamen veranderd, zodat de track zich niet in Los Angeles zou afspelen maar in Miami. Inderdaad, de thuisbasis van Enrique. Frankrijk kreeg een versie die gedeeltelijk in het Frans werd gezongen door Nâdiya: Tired of Being Sorry (Laisse le destin l'emporter). 


3 TIRED OF TOEIN' THE LINE - Rocky Burnette (#12 in 1979, 136 punten)
Slechts één hit scoorde de Amerikaan Rocky Burnette, maar die track is wel goed voor een plaats in deze Top 4. Tired Of Toein' The Line gaat over een man die in zijn relatie constant aan het lijntje wordt gehouden. Daar wordt hij ontzettend moe van, dus is het tijd om afscheid van elkaar te nemen. 


4 MOE ZIJN - Nico Haak En De Paniekzaaiers (#11 in 1976, 114 punten)
De grootste Nederlandstalige hit over moe (in de zin van slaperig, duf) stond in 1976 in de Top 40. Nico Haak had het perfecte medicijn tegen vermoeidheid: dansen. De tiende Top 40-hit van Nico (hij zou er uiteindelijk 16 scoren), was een cover van Music! Music! Music! (Put Another Nickel In), dat werd geschreven door Stephen Weiss en Bernie Baum en werd uitgebracht in 1949. Stokoud dus.