Top 4: Meeste noteringen in de top 100 aller tijden

- Top 4

 Kygo Ed Sheeran Justin Bieber Calvin Harris
Top 4: Meeste noteringen in de top 100 aller tijden

Vorig jaar publiceerden we een top 4'tje van de artiesten die het vaakst vertegenwoordigd waren in de top 100 aller tijden. Inmiddels is die lijst flink wat veranderd. Daarom maken we vandaag opnieuw het overzicht op.

De top 100 aller tijden is een lijst die in beweging is. Telkens als er een notering de lijst binnenkomt, zakt er een oudere noteringen van nummer 100 naar 101 en verlaat die daarmee de lijst. In de afgelopen elf maanden zijn er zes nieuwe nummers de lijst binnengekomen ten nadele van zes oudere nummers. Tussen die zes lijstverlaters zat één notering van Justin Bieber, die nu niet meer vijf keer, maar 'slechts' vier keer genoteerd staat. Zijn hit What Do You Mean?, die vorig jaar nog op nummer 95 stond, is inmiddels gezakt naar nummer 101. Desalniettemin is Justin Bieber met vier noteringen nog steeds lijstaanvoerder, maar hij moet deze prestatie nu wel delen met Ed Sheeran, die eveneens viermaal genoteerd staat.

De veroorzaker van dat What Do You Mean? uit de lijst is gezakt, is Calvin Harris. Hij komt vandaag namelijk de top 100 aller tijden binnen met Promises. Het is zijn derde notering in deze lijst, want niet zo lang geleden kwam hij ook al binnen met zijn monsterhit One Kiss. Calvin Harris staat daarmee nu op gelijke hoogte met zijn Noorse collega Kygo.

Rihanna is minder blij met al dit nieuwe geweld. Zij stond vorig jaar ook nog drie keer genoteerd, maar haar hits Only Girl (In The World) en The Monster stonden wel erg laag: op nummer 98 en 99. Deze noteringen zijn afgelopen jaar uit de top 100 verdwenen en daarmee blijft er voor de Barbadiaanse zangeres nog maar één notering over. Dat is de hit Diamonds op nummer 81. Hierdoor Rihanna niet meer de meest genoteerde zangeres in de top 100 aller tijden. Die eer gaat nu naar Sia en Adele, die allebei met twee hits in de top 100 staan.

Zo ziet vanaf vandaag de top 4 van vaakst genoteerde artiesten in de top 100 aller tijden eruit:

1 Justin Bieber - 5 → 4 noteringen

#23: Despacito Remix

#48: Let Me Love You

#86: Sorry

#93: Love Yourself

1 Ed Sheeran - 4 → 4 noteringen

#22: Shape Of You

#24: Perfect

#34: Thinking Out Loud

#96: The A Team

3 Kygo - 3 → 3 noteringen

#36: It Ain't Me

#45: Stole The Show

#75: Firestone

3 Calvin Harris - 1 → 3 noteringen

#26: One Kiss

#30: Summer

#85: Promises

(Foto: BSR Agency)