Top 4: meest in top 3 zonder #1

- Top 4

 Kygo Pet Shop Boys David Guetta Charly Lownoise & Mental Theo
Top 4: meest in top 3 zonder #1

Kygo scoort met Stargazing zijn vierde top 3-hit in de Top 40. Daarmee komt de Noorse producer op gelijke hoogte met DJ Paul Elstak en Destiny's Child. 

Ook zij scoorden allemaal vier top 3-hit zonder ooit de eerste plaats te bereiken. Er zijn echter vier acts die nog meer top 3-hit op hun naam schreven en nog altijd wachten op hun eerste nummer 1-hit.

Als het om de meeste nummer 2-hits gaat zonder ooit op nummer 1 te komen, dan voert David Guetta het lijstje aan. Als we nummer 3-hits ook meetellen moet de Franse dj genoegen nemen met de tweede plaats. Guetta scoorde namelijk vijf nummer 2-hit, maar slechts één nummer 3-hit. Dat was Sexy Bitch uit 2009.

De Pet Shop Boys hadden 'slechts' drie nummer 2-hits, maar kwamen vier keer tot de derde plaats. Dat maakt in totaal zeven top 3-hits, wat op dit moment het record is voor acts zonder nummer 1-hit. Deze prestatie is overigens niet uniek, want tussen 1999 en 2006 wist ook Christina Aguilera zeven top 3-hits op haar naam te schrijven. Met haar achtste top 3-hit Moves Like Jagger belandde ze in 2011 uiteindelijk op de eerste plaats. Daardoor viel ze natuurlijk weg uit dit overzicht. Sindsdien is het record weer alleen in handen van de Pet Shop Boys

Twee Nederlandse danceact slaagden erin om vijf top 3-hits op hun naam te zetten. Charly Lownoise & Mental Theo scoorden in 1995 en 1996 vier nummer 2-hits en één nummer 3-hit. Hun collega Tiësto had tussen 2003 en 2007 vijf opeenvolgende hits die allemaal in de top 3 terecht kwamen. Twee daarvan, Traffic en In The Dark, bereikten de tweede plaats.

Al deze acts hopen natuurlijk nog op de felbegeerde nummer 1-hit. Misschien is het binnenkort eindelijk raak voor David Guetta, want deze week is zijn single So Far Away, een samenwerking met o.a. Martin Garrix, Alarmschijf op Radio 538.

1 PET SHOP BOYS, 7 top 3-hits zonder nummer 1-hit

2 DAVID GUETTA, 6 top 3-hits zonder nummer 1-hit

3 CHARLY LOWNOISE & MENTAL THEO, 5 top 3-hits zonder nummer 1-hit

4 TIËSTO, 5 top 3-hits zonder nummer 1-hit

(Foto: BSR Agency)