Top 4: Langst in top 3

- Top 4

 Ed Sheeran
Top 4: Langst in top 3

Ed Sheeran heeft weer een record te pakken. Zijn hit Shape Of You staat inmiddels 18 weken in de top 3. Het is de eerste Top 40-hit dit dat voor elkaar bokst.

Het record van langst op nummer 1 zette Ed Sheeran drie weken geleden al scherp op 15 weken. Deze week pakt hij het record van langst in de top 3 genoteerde hit af van Adele. Zij stond in 2011 17 weken lang in de top 3, waarvan zeven weken op de eerste plaats. 

 

Ed Sheeran kan nu op jacht gaan naar de volgende records die in handen zijn van Gotye. Met zijn enige hit Somebody That I Used To Know stond hij namelijk 21 weken in de top 5. Als Ed Sheeran de komende vier weken bij de bovenste vijf blijft staan, gaat ook dit record eraan. Wie weet lukt het hem ook nog om het langst in de top 10 te blijven. Dat record staat nu op 28 weken en is eveneens in handen van Gotye. Maar dan moet Shape Of You wel tot en met 4 augustus in de top 10 blijven staan. 

 

Als Ed Sheeran een ultieme grand slam wil maken, dan moet het nummer tot en met 22 december in de Top 40 blijven staan. Dan zou Shape Of You namelijk voor de 50e week in de Top 40 staan en verbreekt hij het record van 49 weken in de Top 40 van Happy van Pharrell Williams. Toekomstmuziek!

 

1 SHAPE OF YOU- ed sheeran
18 weken in de top 3


 

2 ROLLING IN THE DEEP- adele
17 weken in de top 3


 

3 QUE SI, QUE NO- jody bernal
16 weken in de top 3


4 SOMEBODY THAT I USED TO KNOW- gotye
15 weken in de top 3