Top 4: Duitsland

- Top 4

Top 4: Duitsland

In onze serie Vakantielanden, vandaag Duitsland. Volgens de reisgidsen is het land enorm veelzijdig en heeft een rijke geschiedenis, culturele bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur. Dat zal best waar zijn, maar de eerste gedachten bij Duitsland zijn toch echt bier, currywurst en voetbal. Voor die currywurst bestaan zelfs complete receptenboeken. Jawohl.

Peter Maffay kun je qua populariteit vergelijken met Guus Meeuwis en Marco Borsato. Du, ook verkrijgbaar als You (hoe kom je erop), stond in 1971 op de 1ste plek van de Top 40. Diezelfde positie ook voor Nena in 1983 met 99 Luftballons. Ook in de winkel beschikbaar als 99 Red Balloons (werd ook een behoorlijke hit in de UK). Was een antioorlog-liedje. 

 

Peter Schilling werd geïnspireerd door David Bowie Space Oddity. Major Tom bleef steken op de 2de plek. Ook verkrijgbaar als Major Tom (coming home). Inderdaad, de Engelstalige versie. 

 

Laatste voor  vandaag Matthias Reim, nummer 1 in 1990, Verdammt ich lieb dich. Blijft de vraag, was die ook in het Engels verkrijgbaar? Tuurlijk... trouwens ook in het Frans.

1 DU- peter maffay

 

2 99 LUFTBALLONS- nena


 

3 MAJOR TOM (VÖLLIG LOSGELÖST)- peter schilling


 

4 VERDAMMT ICH LIEB DICH- matthias reim