Top 4: Succesvolste Nederlandse vrouw 2018

- Top 4

Davina michelleRomy dya Maan Famke Louise
Maan

Gisteren keken we in deze rubriek naar de succesvolste Nederlandse mannen van 2018. Vandaag werpen we een blik op de vrouwen. Welke zangeressen scoorden het afgelopen jaar de meeste Top 40-punten?

1 MAAN
De succesvolste Nederlandse zangeres van 2018 is Maan. Deze titel heeft ze vooral te danken aan een beslissing die ze in 2017 genomen heeft. Sinds het einde van dat jaar zingt ze in het Nederlands. Haar eerste Nederlandstalige hit was Blijf Bij Mij, samen met Ronnie Flex, en werd meteen een groot succes. Ze haalde de tweede plaats in de Top 40. Dankzij deze hit verbrak ze het record van Ben Saunders als succesvolste winnaar van The Voice Of Holland. In 2016 en 2017 eindigde Maan respectievelijk als derde en tweede in het overzicht van succesvolste Nederlandse zangeressen in de Top 40, maar daar moet wel bij vermeld worden dat Nederlandse zangeressen in die jaren maar heel matig presteerden. Dat was in 2018 wel anders! En 2019 ziet er ook zeer voorspoedig uit voor Maan, want haar hit Hij Is Van Mij kwam afgelopen weekeinde top 10 binnen.

2 DAVINA MICHELLE
Of Maan haar titel kan behouden zou weleens helemaal af kunnen hangen van de toekomstige prestaties van Davina Michelle. Zij maakte eind oktober haar Top 40-debuut met Duurt Te Lang en heeft sindsdien vriend en vijand verbaasd. De afgelopen weken sneuvelde record na record en inmiddels staat ze me het nummer al elf weken op de eerste plaats. Ondanks dat ze nog maar één hit op haar naam heeft staan, verzamelde die al voldoende punten voor een tweede plek in dit overzicht. 2019 moet het jaar worden waarin Davina Michelle gaat bewijzen dat ze geen eendagsvlieg is. Ze heeft al verklapt dat ze dat met een Engelstalige track zal doen. De verwachtingen zijn natuurlijk hooggespannen. En we kijken uiteraard ook uit naar 11 augustus. Dan zal Davina Michelle het voorprogramma verzorgen voor het concert van P!nk, de zangeres die eind 2017 zoveel bewondering uitte voor Davina's uitvoering van What About Us. 

3 FAMKE LOUISE
In 2016 startte de toen 17-jarige Famke Louise een eigen YouTubekanaal. Inmiddels zijn we nog geen drie jaar verder en weet bijna elke tiener wie Famke Louise is. Haar muzikale carrière begon al in 2017 met Op Me Monnie, maar dat nummer kwam niet verder dan de Tipparade. Pas in maart 2018 maakte ze haar Top 40-debuut met de track Fan, een samenwerking met Ronnie Flex. Deze rapper heeft afgelopen jaar een belangrijke rol in haar leven gespeeld. Ze scoorden na Fan niet alleen samen een kersthit met Alleen Door Jou, in diezelfde maand bevestigden de twee alle geruchten dat ze een stelletje zijn. Verder was de 20-jarige zangeres-rapster afgelopen jaar te zien in een eigen documentaire op Videoland en nam ze deel aan Expeditie Robinson. Dat laatste avontuur was een van haar weinige activiteiten van 2018 die zonder succes afliepenen. Ze werd al in de tweede aflevering door haar teamleden weggestemd. 

4 ROMY DYA
We besluiten deze top 4 met Romy Dya. Het zou kunnen dat bij deze naam niet meteen een belletje gaat rinkelen. En dat terwijl zij zelfs de succesvolste Nederlandse zangeres van 2017 was! Dat moeten we even uitleggen. Romy Dya is de zangeres op het nummer So Far Away van Martin Garrix. Dat nummer bereikte eind 2017 de top 10 en stond de eerste drie maanden van 2018 ook nog in de Top 40. Daarmee haalt de zangeres voldoende punten voor een plek in dit overzicht. In 2017 was de concurrentie van andere Nederlandse zangeressen zo gering dat ze met slechts drie weken in de lijst al voldoende punten verzamelde voor de titel succesvolste Nederlandse zangeres van 2017. Een beetje een rare prestatie voor een zangeres die op dit moment in vergelijking met Maan, Davina Michelle en Famke Louise nog redelijk onbekend is. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, want haar zang- en schrijfkwaliteiten zijn de moeite waard. Vrijdag kwam haar solotrack Call Me Bae uit. Misschien zorgt deze single wel voor haar definitieve doorbraak in 2019.