Wekelijks gaan we terug naar de top 10 van de Lijst der Lijsten in een bepaald jaar. Op 18 november 2006 scoorde Coole Piet zijn eerste top 10-hit met Paniek In De Confettifabriek.

Coole Piet deed in 2005 al een poging om de hitlijsten te bestormen. Met De Streken Van Tante Toets wist het typetje van Harold Verwoert echter net niet de top 10 te behalen. Een jaar later bleek Paniek In De Confettifabriek wel succesvol. Op 18 november 2006 kwam deze plaat reeds binnen op nummer 12 en een week later steeg Coole Piet als een komeet naar plaats 2. Er moest enkel nog afgerekend worden met The Saints Are Coming van U2 en Green Day.

Ook daar wist Coole Piet in te slagen. Paniek In De Confettifabriek steeg naar de felbegeerde koppositie en is daardoor tot op de dag van vandaag de enige nummer 1-hit ter gelegenheid van het Sinterklaasfeest! Het feest is daarmee de derde speciale gelegenheid die een nummer 1-hit heeft voortgebracht. De kersthits Lonely This Christmas van Mud en Do They Know It’s Christmas? Van Band Aid voerden in respectievelijk 1974 en 1985 de hitlijsten aan. Het wereldkampioenschap voetbal 1994 kende in Als Dick Me Hullep Nodig Heb van Johan & De Groothandel een nummer 1-hit en het Europees kampioenschap voetbal in 2008 was voor Wolter Kroes de aanleiding om een EK-versie van Viva Hollandia te maken. Die versie wist in dat jaar dus de hoogst mogelijke positie te behalen.

Paniek In De Confettifabriek heeft ook nog andere records weten te verbreken, maar niet in positieve zin. Het lied verdween vanaf nummer 4 uit de Top 40, stond na de laatste nummer 1-notering nog twee weken in de Top 40 en heeft als nummer 1-hit vijf weken in de Top 40 gestaan, slechts 184 punten gesprokkeld en geen plekje weten te bemachtigen in de jaarlijst van 2006 (en dat terwijl Paniek In De Confettifabriek alleen in 2006 genoteerd stond). Daarmee schreef Coole Piet vijf (!!) negatieve records op zijn naam. De eerste drie heeft hij anno 2015 nog (gedeeltelijk) in handen.

In 2007 piekte Coole Piet op plaats 2 met De Speelgoeddief. Daarna kreeg Harold Verwoerd een conflict met werkgever Jetix, waardoor we afscheid moesten nemen van Coole Piet. Daar kwam het typetje Diego voor terug. Diego was echter mijlenver verwijderd van het succes van zijn voorganger. De enige Top 40-hit van Diego was de dubbele A-kant Het Geheim / Ik Kan Niet Wachten, dat in 2008 niet verder kwam dan nummer 35.

 

De top 10 van 25 november 2006

 

1. THE SAINTS ARE COMING - U2 and Green Day

Na Beautiful Day (2000) en Elevation (2001) was The Saints Are Coming de derde nummer 1-hit van U2. In de week hiervoor werd de monstersprong van 34 naar 1 gerealiseerd en dit is dan de tweede week. Langer houdt The Saints Are Coming het niet vol aan kop, door toedoen van Coole Piet. Daarmee heeft U2 nog nooit langer dan twee weken op nummer 1 gestaan met een hit. Deze trend werd met de vierde nummer 1-hit Window In The Skies (twee weken op 1 in 2007) niet doorbroken. Voor Green Day was The Saints Are Coming de eerste en enige nummer 1-hit

 

 

2. PANIEK IN DE CONFETTIFABRIEK - Coole Piet

 

 

3. EVERYTIME I THINK OF YOU - Marco Borsato & Lucie Silvas

 

 

4. I DON'T FEEL LIKE DANCIN' - Scissor Sisters

 

 

5. IRREPLACEABLE - Beyoncé

De eerste single van Beyoncés album B'Day werd nog geen top 10-hit (Déjà Vu bereikte plaats 17), maar opvolger Irreplaceable maakte dat ruimschoots goed. Op 4 november 2006 kwam de ex-Destiny's Child-zangeres binnen op nummer 10 met deze ballad en in de Top 40 Classic blijft ze staan op de vijfde plek. Twee plaatsen hoger bleek haar piek te liggen. Hierdoor werd het succes van Crazy In Love (nummer 2 in 2003) net niet geëvenaard, maar in 2007 (Beautiful Liar) en 2008 (If I Were A Boy) was Beyoncé op de felbegeerde koppositie te vinden.

 

 

6. JUMP - Madonna

Nadat Hung Up (nummer 1 in 2005) en Sorry (nummer 2 in 2006) grote hits werden, bleef opvolger Get Together in de zomer van 2006 steken op een teleurstellende dertiende plaats. Jump haalde echter weer de top 10. Een week |nadat de Queen of Pop een sprong van 24 naar 6 maakte, bleef ze staan. De zesde plaats bleek uiteindelijk het hoogst haalbare te zijn voor Jump. Met deze plaat scoorde Madonna haar 32ste top 10-hit! Anno nu is dat aantal inmiddels opgeschroefd naar 36.

 

 

7. I DON'T NEED A MAN - Pussycat Dolls

 

 

8. ILLEGAL - Shakira featuring Carlos Santana

Het album Oral Fixation, Vol. 2 van Shakira mag gerust als een succes worden beschouwd. Eerste single Don't Bother kwam in 2005 al tot de vierde plaats en begin 2006 voerde opvolger Hips Don't Lie twee weken de Top 40 aan. De keuze voor de derde single viel op Illegal, waarin Carlos Santana het gitaarspel voor zijn rekening nam. Ondanks het feit dat Shakira nog niet eens was geboren toen (Carlos) Santana debuteerde, was Illegal de zevende top 10-hit voor de Colombiaanse zangeres en de zesde voor de Mexicaanse gitarist.

 

 

9. HURT - Christina Aguilera

 

 

10. THE BEAT IS ROCKIN' - Erick E

De Amsterdamse DJ Erick Eerdhuizen had begin 2006 een klein hitje te pakken met Boogie Down. De tweede hit voor de producer had de titel The Beat Is Rockin' en dat bleek een veel groter succes. Verder dan de tiende plaats die in de Top 40 Classic werd bezet, wist The Beat Is Rockin' echter niet te komen. Daarna was Erick E niet meer te vinden in de Lijst der Lijsten. Als club-DJ had hij meer succes. Hij draaide onder meer in de wereldwijd bekende club RoXY in Amsterdam, die sinds 1999 echter niet meer bestaat.